Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2018790 www.bgdnes.bg

В грима заложете на акцентите

Гримът за лято 2013 залага на акцентите - червени устни, котешки поглед, дебели вежди, модното ефектно синьо, пищни мигли, разперени като пеперуда. Целта на макияжа е да приковава вниманието върху онази част от лицето, която си харесвате. Така че и топ тенденциите акцентират върху подчертаването на очите, веждите, миглите или устните, задържащи вниманието. Ето как да постигнете този резултат.

Котешки поглед - Подчертайте очите с очна линия или тъмен - най-добре черен, молив. Знайте, че този вид макияж е винаги актуален и няма жена, на която да не отива. По-малките очи трябва да очертавате отвън и само на долния клепач, по-големите - отвътре и на горния клепач.

Реклама

Гъсти и обемни мигли - Без значение е дали харесвате стила на Туиги, или не, пищните мигли са тренд, който не бива да пренебрегвате. Извитите ресници, по които сте прокарали няколко пъти спиралата, фокусират вниманието по неоспорим начин.

Дебели вежди - Времето на извитите като гайтани тънки вежди отмря. Днес те стоят неестествено и придават строгост на визията, далеч от търсения модерен момичешки ефект. Но ако дебелите вежди са подчертани с молив, те се превръщат в агресивен, но неустоим акцент.

Ексцентрично синьо - Тюркоазеното, морското и небесното синьо са супер модерните цветове в очния грим за лятото. Ефектът ще получите с молив, очна линия и сенки. Независимо от цвета на очите ви, този тренд е подходящ за всяка възраст.

Алени устни - Дръзките и чувствени алени устни продължават да са топ тенденция. Лицето е съвсем незабележимо гримирано /фон дьо тен, малко руж, лека спирала/, защото акцентът е върху яркочервени устни - възбуждащо изкушение, което всяка дама трябва да си позволи. Помнете, че такова червило е впечатляващо, но в никакъв случай агресивно.

Графитено сиво - Това е супер идея за жените, които харесват пестелив грим. Акцентът е върху очите със сенки в графитеносиво върху горния клепач, спирала и черен молив в основата на миглите. Останалата част от лицето е чиста, а устните - натурални.
Пухкави уста и румени бузки - Гримът с повече руж по скулите е модерен вече няколко сезона. Хубаво е да комбинирате наситено розово с ярко червило.

Реклама

Очна линия - Много дизайнери залагат на класиката с очна линия - леко издължена, поставена върху горния клепач. Така лицето добива сияен тен, подсилен от естествени вежди и бледорозов блясък на устните. Макияжът може да се използва и като ежедневен грим за офиса или вечерен за вълнуващи моменти.

Драматичен ефект - Тук поантата са очите. Мястото върху горните клепачи и над тях е очертано с плътна черна линия, силно изтеглена навън. Останалата част от лицето е без грим. Устните са с естествен цвят.

Драматично излъчване - В този макияж долният клепач и половината на горния са в преливащо тъмносиво и черно, а в средата на горния клепач и по ръба на окото има неотразима бяла линия.

Металик - Ако харесвате грим с повече цвят и бляскави метални сенки, то съчетайте лилаво, зелено, кафяво и златисто в атрактивен цветен микс. Погледът трябва да пада върху очите - останалата част от лицето е без грим, а веждите са естествени и съвсем леко подчертани.

Злато за вечерта - Страхотна е идеята за вечерен грим в златисто, подходящ за абитуриентските вечери. В този невероятно елегантен макияж горният клепач на окото е в светлозлатисто, над което са поставени по-тъмни бронзови сенки в оранжево-кафяво. Лицето сияе със златистия си тен, скулите са леко подчертани, а естественият цвят на устните е подсилен с блясък.

"ЖЪЛТ ТРУД", бр. 21

Реклама
Реклама
Реклама