Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2019746 www.bgdnes.bg

Шест човека на Борисов били готови да гласуват за Орешарски заради бизнеса си

"Нямам пръст в новото правителство", каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров за бТВ. Той е категоричен, че Бойко Борисов се опитва да спекулира с "Атака".

"Разбирам злобата му, защото спряхме връщането на ГЕРБ на власт", твърди Сидеров.

Според него от ГЕРБ тласкат страната към "безредици и хаос и елементи на гражданска война, за да се прикрият престъпленията".

Реклама

"Това управление беше провал и нямаше как да се повтори. Играта на ГЕРБ е несръчна и безотговорна, ученическа и антипарламентарна. Какво щеше да се случи, ако нямаше кворум", заяви той.

"ГЕРБ си играят на влез излез, опит за саботаж на парламента и опит за дестабилизация на държавата", смята Сидеров.

Сидеров обясни поведението си в пленарната зала вчера с обещанието към избирателите си, че никога няма да подкрепи ГЕРБ.

"При липса на кворум нямаше да стане нищо различно от това гласуването да се отложи за друг ден", добави той.

"Сега има мобилизирани 600-700 платени хора, които работят за ГЕРБ в интернет. Те всяват смут на избирателите на "Атака", коментира още Сидеров.

"Няма несменяемо правителство, винаги един кабинет може да се принуди да подаде оставка. Един ден е доста кратък срок да се говори за вот на недоверие", категоричен е той.

"Това, което стана вчера бе това, че направихме така, че групировката ГЕРБ да не е отново на власт", обясни Десислав Чуколов от "Атака" пред Нова телевизия.

"Дори без регистрацията на Волен Сидеров са щели да бъдат осигурени гласове от страна на ГЕРБ за мандат на ДПС и БСП. Става дума за 6 човека от партията на Борисов, чиито бизнес зависи изцяло от това те да са във властта. Бизнес за стотици хиляди лева", заяви той.

Според него ако се прочете стенограмата от вчерашното заседание в Народното събрание, ще стане ясно че в залата е имало и депутати от ГЕРБ.

"ГЕРБ си мислеше, че ще управлява отново, но "Атака" я извади от властта", добави Чуколов.

Във връзка със заплахите от ГЕРБ към Волен Сидеров, той заяви, че те са предадени в прокуратурата и тя се занимава с тях.

"Само искам да уточня, че те идват от високо ниво", смята той.

"Каквото и да бяхме направили вчера, ГЕРБ пак щяха да са недоволни. Там няма угодия. Знам, че за тях е много трудно да паднат. Те самите не са уверени. Тепърва ще видим разпада на тази партия. Тя е създадена във властта и след като не може да се докопа до нея, ще се разпадне. Ако бяха останали на власт ГЕРБ, прокуратурата нямаше да може да предприеми действията, които се надявам, че ще предприеме сега", каза още той.

"Борисов обикаля и говори лъжа след лъжа. Писна ми да ходя след него и да го опровергавам", добави Чуколов.

Реклама
Реклама
Реклама