Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2020105 www.bgdnes.bg

Цацаров опроверга Цветанов за срещата с Пеевски

Сотир Цацаров отрече днес да е водил Делян Пеевски на работна среща с Цветан Цветанов.

Изявлението, което опровергава вчерашно твърдения на Цветанов, главният прокурор направи пред журналисти. Цацаров призова бившия вътрешен министър сам да си спомни какви са били обстоятелствата. Той  допълни, че когато е отишъл на въпросната среща, Пеевски вече е бил там.

Главният прокурор отказа да коментира дали Делян Пеевски е останал на срещата, или си е тръгнал, и разговорът е продължил между Цветанов и Цацаров.

Реклама

"Не съм невъзпитан и некоректен да заведа някого на среща, нито пък пропускателният режим, особено по времето на Цветанов, допускаше такива волности", каза Цацаров. Главният прокурор допълни, че не той определя кой да присъства на срещата.

Рискувам да вляза в лични нападки и затова призовавам Цветанов, въпреки прекомерната заетост или политическа активност, много ясно да си спомни детайлите, каза Цацаров.

„Не ми е ясно защо все още намерените бюлетини в костинбродската печатница продължават да се свързват с политическа партия", обясни главният прокурор и напомни, че ако се съобразява с подобни изказвания, то прокуратурата ще остане
на ниво да лови само кражби.

Очаква се скоро експертизата на всички бюлетини, намерени в деня преди вота, да бъде готовна.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама