Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2020324 www.bgdnes.bg

Пиян младеж уцели дърво край булевард и осакати двете си спътнички

Пиян младеж катастрофира с БМВ в Пловдив в малките часове на денонощието, той и две момичета са ранени. Инцидентът станал на бул."Руски". Тогава С.В./ 20 г./, при движение с несъобразена скорост се блъснал с бавареца в дърво. Водачът на колата е с охлузни рани и натъртвания, съобщава "Марица". Спътничките му - на 21 г. и 23 г., са настанени в болница. Тестът с дрегер отчел 1.32 промила в кръвта на шофьора.
8 катастрофи с 8 ранени са станали в Пловдив и региона за изминалото денонощие. Тревожната статистика съобщиха от областната дирекция на вътрешните работи.

Произшествията на пътя растат, въпреки сериозните мерки, които взима Пътна полиция в Пловдив. Само преди ден бяха оповестени резултатите то 30 специализирани операции по линия на безопасността на движението, проведени в Пловдив. По време на операциите са били проверени 2016 моторни превозни средства и установени 938 нарушения. Заловени са 28 водачи, употребили алкохол.

Реклама

Шофьорите, движили се с несъобразена скорост, са 187, 72 са изпреварвали неправилно, а неправоспособните са били 36. По време на операциите са образувани 12 досъдебни производства, съставени са 411 акта, а с фишове са глобени 527 души.

Водачите на близо 100 автомобила ще бъдат глобени от "Пътна полиция", тъй като са засечени в нарушение по време на абитуриентските балове.

Камерите по кръстовищата на територията на Трето РУП и мобилните екипи на КАТ са заснели зрелостниците, които са висели през прозорците на лимузините, стърчали са по люковете или са седяли върху багажниците на кабриолетите.

"Нарушенията са документирани и на шофьорите ще бъдат съставени актове. Глобата е от 20 до 150 лева.

Налага се на водача, тъй като той носи отговорност за пътниците в автомобила и е длъжен да контролира действията им", заяви началникът на "Пътна полиция" Радослав Начев. Броят на нарушителите е почти същия като миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама