Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2021335 www.bgdnes.bg

Джино ходил на гробище преди гаврата

Бизнесменът Евгений Йорданов-Джино е ходил на гробище, преди да се изгаври със 7-годишното момиченце, научи "България Днес". В неделя Джино споменал, че отива да язди на конна база край София. Първокласничката, която близките й на галено наричали Тити, поискала да отиде с него, за да се качи на кон.
Майката на детето - Велислава Велева, от години била близка приятелка със семейството на Джино. Тя му поверила малката във фаталния ден. По-късно през деня дори се обадила, защото се притеснявала дъщеря й да не падне от коня.
Джино използвал близостта на конната база и решил да мине през гробището, където са положени родителите му. Той държал да се погрижи за гробовете на майка си и баща си. "Как може да мисля за подобни неща, след като бях на гробовете на родителите ми", оправдал се Йорданов пред разследващите. Обяснил още, че през последните години постоянно излизал с майката и дъщерята, които десетки пъти са били в апартамента, в който се твърди, че е станало посегателството.

След гробището Джино отишъл във фирмения апартамент в столичния кв. "Лозенец" близо до Южния парк, за да провери как върви ремонтът му. По думите на детето именно там се е случила зверската гавра. Момиченцето било накарано да се съблече, а после - опипвано. Извергът започнал да си вкарва пръстите в интимните й части, докато задоволявал нагона си.
Експертиза установила, че Тити е получила няколкосантиметрово надлъжно разкъсване на лигавицата на задната анална комисура. Травмата била причинена от твърд предмет, вероятно пръст. Девствената й ципа не била засегната, но момиченцето изпитало болка и страдание, заключили лекарите.

Реклама

След разходката Тити била оставена на баба си. Детето й разказало какво са му причинили, а жената подала жалба в полицията. Според защитата Тити и майка й Велислава били в усложнени взаимоотношения.

 Затова често я гледала бабата. Адвокатът на Джино - Марин Марковски, смята, че малкото момиченце лесно можело да се поддаде на внушения от други хора, което личало от противоречивите му показания. По думите на защитника травмите на детето можело да са причинени и от ездата през деня, а психиатрична експертиза казвала, че Джино не е педофил.
"Детето е в шок, обществото също е шокирано. Не можем да обсъждаме случая най-малкото от човешки съображения", каза наблюдаващият прокурор Калин Владимиров.
"Няма да правя изявления, не ме тормозете. Обърнете се към пресцентъра на МВР", каза по телефона майката Велислава, потърсена за коментар. Странно защо тя не е присъствала на разпита на дъщеря си пред разследващите, въпреки че е имала това право.

Според семейството на Джино Велислава може да го използва за пари. В последните дни се появи слух, че двамата са били любовници. Велислава, която работи в Гранична полиция, искала да напуска държавната работа, за да заработва повече пари. Тя е завършиха НСА и се е занимавала със спортна гимнастика. По едно време решила, че иска да стане асистентка на бизнесмена. Той й предложил да отиде на курсове, а тя започнала да иска пари и кола.
След като се разчу за блудството с момичето, със семейството на Джино се свързал бивш любовник на Велислава. Той разказал как тя го изнудвала за пари и кола и бил готов да свидетелства.
"Абсолютно невинен съм", заяви в сряда Евгени Йорданов, малко преди Софийският районен съд да го остави в ареста. Джино не проумявал защо го забъркали в такава ужасна история, сподели адвокатът му. Съпругата на бизнесмена - Росица, била объркана и изплашена, но вярвала в невинността на мъжа си.
Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства срещу Йорданов и го оставиха в ареста. Показания по случая били дали портиер в блока, където се случило блудството, и двама майстори. Гардът казал, че видял Джино с момиченцето, но двамата ги нямало около минута. Майсторите само потвърдили, че ремонтирали жилището, но в този момент ги нямало.

Легализира марихуаната

Джино е един от основателите на световната компания Advanced Nutrients, която се занимава с хидропоника, оранжерии и почвени системи заедно с Робърт Хигинс и Майкъл Страумиетис. Седалището на фирмата е близо до Ванкувър, Британска Колумбия, Канада, а Йорданов освен българско има и канадско гражданство. Тримата бизнесмени дори са били въведени като рицари в ордена "Св. Михаил" през 2007 г. Евгений помагал на хора в неравностойно положение и бил сред дарителите на Българския червен кръст, става ясно от биографията му във Фейсбук.
Той е женен, с две деца - Валентин и Ева. Ева вече го е дарила с внуци, а Валентин движи бизнес в България. Той е собственик на "Оазис Южен парк 6", занимаваща се със строителство, и фирмата за торове "Балкан плант сайънсис". Самият Евгений притежава "Оазис Южен парк 5", участва в управлението на фирмата за торове и в "Адванст Фармасютикъл", развиваща търговия с различни стоки.
Сред съдружниците му е доц. Валентин Савов - биотехнолог, с когото притежават единствения у нас лиценз за отглеждане на марихуана с медицински цели. Компанията му се занимава с изследвания за въздействието на веществата в марихуаната върху глаукомата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама