Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2021398 www.bgdnes.bg

Убиец не яде, щели да го тровят

Осъденият за убийство затворник Благой Чакъров-Чакъра от четири дни не е сложил нито залък в устата си, защото смята, че ще бъде отровен. Той твърди, че висши магистрати искат да го премахнат и се страхувал за живота си.
Чакъров е поискал от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да бъде преместен от Ловешкия затвор, където лежи, във Враца. Мотивът му, освен че се страхувал да не бъде отровен, е, че Враца е по-близо до последното му постоянно местожителство - Видин. Чакъра бе изпратен в Ловеч, след като забърка сексскандал и заплашва прокурор от дунавския град.

"За да ме държат още тук, някой е дал пари. Кой точно ги е взел и как са си ги разпределили, не знам. От създалата се ситуация в момента потърпевши са само моето дете, семейство, близки, роднини вече една година и девет месеца. В момента се чувствам в добро физическо и психическо здраве, оттук нататък, ако с мен се случи нещо, приемете това като действие в лицето на директора на Главна дирекция „Изтърпяване на наказания", пише до "България Днес" бандитът.
Реакцията на 35-годишния мъж идва, след като зам.-шефът на дирекцията Пламен Костадинов отхвърля молба на майката на Благой - Данка Илиева, синът й да бъде преместен. Доводът е малко странен - според него това, че Чакъров е осъден за изпратените SMS-и до прокурор, "не означава непременно, че осъденият ще прекрати отправянето на заплахи".

Реклама

Историята на Чакъра с обвинителя Владислав Влашев започва, след като последният се оплаква, че получава заплашителни съобщения. От два номера му били пращани SMS-и с провокативни текстове, като "Влашев, педал мръсен хомосексуалист, не ме е страх нито от мафията, нито от полицията, теб ще изнасиля първо..." или "да се разберем за кавалите, бе Влашев, не те заплашваме с убийство, а с еба...е, изнасилване, гей". След като прокурорът се оплаква от тормоза, разследващите стигат до Чакъра и разкриват, че той е авторът на съобщенията, които праща, докато е зад решетките. Освен че проследяват обажданията, в много от SMS-ите се говори, че те са пращани от затвор, а в друг се казва "сега да правят обиск, след малко ще си счупя СИМ картата и телефона, пък ти докажи, че аз съм те заплашвал, паразит". В крайна сметка Благой Чакъров се признава за виновен и получава година и три месеца за скандалните заплахи.

Според магистратите Чакъра е нападнал прокурор Влашев, защото именно той става причина бандитът да влезе на топло. През 2004 г. Чакъров и негови авери бяха задържани за стрелба по плевенски съдия. Магистратът оцеля при атентата. В къмпинг, ползван от видинчаните Благой Чакъров и Ивайло Иванов, на 27 г., и Слав Каменов, на 21 г., от с. Раброво тогава бяха открити оръжие, полицейски атрибути и табели на кола, с която извършвали грабежи. Те обрали пощата в с. Извор, разбили и подпалили тази в с. Градец, грабили и самотни старци.
До 20-годишната присъда на Благой се стига, след като е признат за предумишленото убийство на 33-годишния Иван Иванов, шофьор на фирма "Екопетролиум". Иванов бе застрелян с пистолет на 25 май 2005 година, докато паркирал служебния автомобил.
Чакъра бе задържан след истински екшън два дни след убийството на Иван Иванов. Той се беше барикадирал в дома си, но в крайна сметка ченгетата успяха да го обезвредят.

ГДБОП търси телефони в пандиз

Антимафиоти от ГДБОП са провели операция в няколко затвора в страната, търсейки мобилни телефони и дрога. Най-успешна била акцията в бобовдолския затвор.
Там е арестуван надзирателят Христо Анастасов с подкуп и два джиесема.

Иван Зарев

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама