Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2022534 www.bgdnes.bg

Ирландска ромска банда вилнее в България и Румъния, жили бизнесмени

Банда ирландски роми предизвика международен скандал, след като премести дейността си в Румъния и България, информира „Сънди уърлд“.

Въпреки че ромите от Балканите често са обвинявани за измами в Ирландия, ролите този път се оказали разменени. Жертва на ловките ирландски мошеници станали известни източноевропейски компании за строителни машини под наем.

Реклама

Опарен от измамите е румънецът Стефан Понеа, чиято компания отдава машини под наем в четири страни, включително в България. След като наемали машини с фалшиви документи, ирландските измамници изнасяли техниката извън страната.

Понеа твърди, че въпреки всички доказателства, които са били предадени на полицията в Румъния и България, властите не са направили нищо срещу бандата. Тя била задържана за кратко от граничната полиция, но малко след това всички били освободени

Според „Сънди уърлд“ повечето членове на ирландската ромска банда участвали в измами и в Италия.

Шеф на бандата бил Джони „Батълс“ Шеридън. В нея участвали синът му Патрик, зет му Дани и др.

За да разплете измамата, понеа наел частен детектив. Било установено, че ромските измамници са снабдени с фалшиви документи за самоличност. Използвали фалшиви автомобилни номера и документи на фиктивни фирми.

 

Реклама
Реклама
Реклама