Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2022633 www.bgdnes.bg

Майка на загинал на Черния Великден: Чиновници се гаврят с детето ми!

Иво АНГЕЛОВ

Чиновници в Симеоновград са се изгаврили с жертвите на Черния Великден, като тайно са свалили транспарант, с който е почитана паметта на загиналите деца. Това през сълзи разказа пред "България Днес" майката на прегазения Трифон - Катя.

На 23 април 2011 г. точно на Великден 24-годишният Данаил Георгиев прегази шестима младежи - Красимир, Яница, Гошо, Евгени, Трифон и Мелин, които отиваха на църква в празничната нощ. Децата загинаха на място, а други двама - момиче и момче, бяха тежко ранени. След ужасяващия инцидент родителите на децата вдигнаха мемориален комплекс със средства от дарения и поставиха транспарант, с който призовават всички да са внимателни на пътя.

Реклама

"Някой реши да оскверни паметта на децата ни, като тайно е премахнал транспаранта. Не получихме никакво разумно обяснение, а само ни казаха, че уж някой подал сигнал на тел. 112, но без повече подробности. Една година стоя, а след това тайно го свалиха. Не шест пилета, а шест деца бяха убити, но очевидно държавата нехае и не й пука", сподели потресената Катя Трифонова.

Тя разкри, че улицата, на която загуби детето си, в момента се ремонтира и движението по нея е забранено, но въпреки това свободно продължават да преминават автобуси и тежкотоварни камиони. "Скоро тази улица ще се превърне в състезателна писта и само се моля да няма нови жертви. Шокирана съм, че в цял Симеоновград няма нито един "легнал полицай", каза още почернената родителка. Тя звъняла по различни институции да пита защо така са поругали паметта на детето й, но никой не поемал отговорност. Признава, че е доволна, че родителите на жертвите са закупили терена на мемориалния комплекс, за да не може чиновници да правят поразии по него в бъдеще.

Според Катя присъдата от 12 години затвор за Данаил, който е седнал зад волана пиян, е несправедлива. Като несправедливо тя оценява и наказанието от 7 г. затвор на 20-годишния му братовчед Живко, който му е предоставил колата. И подсъдимите, и родителите на жертвите ще обжалват присъдите пред Върховния касационен съд.
От общината в Симеоновград обясниха пред "България Днес", че кметът и неговите заместници не са в сградата, а стационарните им телефони постоянно даваха свободно.

 

Мотористка, убила дете, засега без обвинение

Мотористката, която тази седмица прегази 3-годишно дете в София, все още е без повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

В 18,45 ч. във вторник 35-годишната Василена Петкова блъсна с "Кавазаки" хлапето и майка му на кръстовището на Околовръстен път и ул. "Суходолска". Детето загина, а майката е в "Пирогов" със счупване на таза и десния крак. Според разследващите обаче вероятно става въпрос за неправилно пресичане на опасно място.

Мотоциклетистката била в шок и страдала от тежка форма на диабет. Магистратите ще преценяват дали състоянието й позволява да остане под стража. Тест показал, че не е пила алкохол.

Реклама
Реклама
Реклама