Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2022771 www.bgdnes.bg

Пет години затвор грози хулиганите, метнали фекалии по Бареков

Пет години затвор грозят тримата мъже - на 20, 27 и 32 години, които снощи хвърлиха фекалии по водещия на откритото студио на ТВ 7 Николай Бареков в Монтана. Това съобщи директорът на областната дирекция на МВР Даниел Псалтиров. Мъжете са от Лом и са задържани, срещу тях е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия се ръководят от районния прокурор на Монтана.


Полицейският шеф отрече обвиненията, че на откритото студио не е имало полиция. 22-ма униформени и цивилни служители на районното полицейско управление са били на площада, където Николай Бареков разположил студиото. Те са поддържали връзка с гардовете от частната охранителна фирма, наета от телевизията да пази екипа, техниката и сцената. Отделно водещият е пристигнал в Монтана с 8 души лична охрана.

Реклама

Един ден преди събитието Николай Бареков е предупредил полицията, че срещу него се готви провокация. Минута преди инцидента частните гардове са предупредили полицаите, че в единия край на събраното множество се събират съмнителни лица, които могат да нарушат реда.

Когато те тръгват към мястото, от противоположния край излизат тримата мъже, които хвърлят мърсотията. Уцелват панталона на Бареков и част от националния флаг, който е поставен на сцената.

"Не е вярно, че полицията не е реагирала, тримата хулигани веднага са задържани", категоричен е Даниел Псалтиров. Целта на започналото разследване е да се стигне до поръчителите на това деяние. Изпълнителите са криминално проявени - регистрирани са в полицията за кражби, незаконна сеч и побои, допълни Даниел Псалтиров. Снощи Бареков изрази подозрение, че депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова е поръчала миризливия акт срещу него.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама