Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2022777 www.bgdnes.bg

Разбиха банда сутеньори, пласирала проститутки в София

Антимафиоти разбиха шестчленна организирана престъпна група, занимавала се с набиране, приемане и транспортиране на жени с цел сексуална експлоатация на територията на столицата.

Лидер на групата е 43-годишният Ц.Б. от София, криминално проявен за причиняване на средна телесна повреда, склоняване към проституция и грабеж.

Реклама

Сексуалните услуги срещу заплащане били предоставяни в специално наетите от него два апартамента и нощен бар. Освен на посочените места момичета били пращани и на посочени от клиентите адреси.

С транспортирането на жените и събирането на оборотите били ангажирани криминално проявените Г.Ч. (33 г.) от Кърджали, регистриран за кражба, и Р.Г. (39 г.) от София - с регистрации за кражби, грабеж, съставяне на неистински документи и хулиганство.

Охрана на момичетата и апартаментите били криминално проявените Б.К. (39 г.) от Ивайловград - съден в Гърция, П.Я. (32 г.) от Чирпан - регистриран за кражба и грабеж, и Л.С. (41 г.) от София.

При обиск на различни адреси, ползвани от групата, са иззети множество записки за обороти, адреси на клиенти, компютърна конфигурация и други веществени доказателства, имащи отношение към разследването.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура.

Шестимата мъже са задържани за срок до 72 часа.

Действията по разследването продължават.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама