Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2023017 www.bgdnes.bg

Учен засне русалки

Митичните русалки най-вероятно съществуват, след като учен твърди, че е успял да ги заснеме.

Популярният телевизионен канал "Енимъл планет" пусна необичаен документален филм, който разбуни духовете в научната общност. Продукцията се казва "Русалки. Новите доказателства" и показва сензационни кадри на подводни човекоподобни същества.
Автор на филма е биологът д-р Пол Робъртсън, който разказва, че е открил необикновените находки в Гренландско море през март.


На един от кадрите, заснети на голяма дълбочина, се вижда размазан образ, приличащ на човек. Вместо пръсти на ръката му обаче има ципи както при земноводните.

Реклама

Документалният филм е продължение на спорната първа част, наречена "Откритото тяло", която бе излъчена миналата година. В нея става дума за мистериозно туловище от непознато морско животно, което според Робъртсън е странна хуманоидна мутация. Още тогава обаче сериозната научна общност се разграничи от "разкритията" му, които са на границата на фантастиката.


Според самата телевизия "Енимъл планет" филмът за русалките няма претенцията за 100-процентова достоверност. Това е по-скоро научна фантастика, която да подхрани фантазиите на зрителите, вярващи в свръхестествени същества, обясниха от тв канала. Въпреки това документалното предаване е гледано от милиони зрители.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама