Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2024372 www.bgdnes.bg

Цветанов: Не страдам от странно заболяване, никоя не е забременяла от мен

"Аз знам какво съм правил, знам, че никога не съм превишавал закона. Всеки говори за незаконни подслушвания, но никой не го е доказал", каза бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за бТВ.

Той е категоричен, че е невинен. Според думите му прокуратурата е свършила добра работа на политическите сили, които са създали тази ситуация.

"Неупражнен контрол или липса на правила при използването на СРС-та е нещо, което не отговаря на истината", смята Цветанов.

"Не смятам да стигаме чак до крайности и да бъда арестуван. Всичко се превърна в прекалено лична битка между мен, главния прокурор и Делян Пеевски", коментира бившият вътрешен министър.

"Не е нормално всичко това, което се случва в момента. След като истината излезе наяве, искам да ги попитате дали ще ми се извинят", добави той.

Според него в момента е в ситуацията, че трябва да обяснява, че няма сестра.

"Написаха, че страдам от странно заболяване, написаха, че някаква е забременяла и около изборите трябва да роди", коментира Цветанов.

Реклама

Той обясни, че партия ГЕРБ била първата, която е въвела правила, за да има контрол върху СРС-тата.

"В 41-то Народно събрание ГЕРБ беше партията, която искаше да се създаде парламентарен контрол за подслушванията и имаше подкомисия към правната комисия и дирекция от експерти, за да може да осъществяват необходимия контрол по всяко време. За първи път бе въведен отчет всяка година от МВР", каза той.

"Всички служители от СДОТО са изпълнявали своите задължения, спазвайки закона и никой по никакъв начин не е допуснал да се случват тези неща, които се твърдят сега", категоричен е Цветанов.

"Чисто здравословно се старая да бъда добре", обясни той на въпрос как му се отразяват скандалите. Той обясни, че бившият му подчинен и шеф на ГДБОП, който подаде оставка, Станимир Флоров, се чувствал по-добре, когато му съобщили новината, че е болен от рак, отколкото сега, когато го изкарали престъпник.

"Как си представяте да се появи свидетел, който да разкаже как аз или който и да е министър на вътрешните работи е разпоредил незаконни подслушвания?", заяви той.

"Вижте нека да казват, нека да говорят. Аз нямам връзки с криминални лица", обясни той във връзка със скандала между него и Делян Пеевски тази седмица в Народното събрание.

„Г-н Пеевски може би е искал да подчини поредния човек в неговите схеми. Аз не съм човек, който може да бъде подчинен, аз съм горд с това което съм правил и искам да благодаря на всички служители на МВР," допълни бившият вътрешен министър.

Той не пожела да разкаже темата на разговор между него, главния прокурор и Делян Пеевски.

"Никога не сме се старали да присъстваме в редакционната политика на която и да е медия", добави той.

Според думите му новият вътрешен министър Цветлин Йовчев в момента извършва политическа поръчка с изваждането на ГДБОП и прехвърлянето и към ДАНС, която цели да демотивира състава и да разруши МВР.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама