Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2024832 www.bgdnes.bg

Борисов: Някой пише вместо мен във фейсбук

Бойко Борисов отрече да има профил във фейсбук, в който да призовава към бунтове. "Някой друг пише вместо мен. Пресцентърът на ГЕРБ не поддържа мой профил. 10 пъти са ми правили фалшиви профили", заяви Бойко Борисов пред радио К2. Една от въпросните фалшиви страници в мрежата се радва на особена популярност. Събрала е над 182 633 харесвания.

След изборите на страницата се появиха отявлени критики срещу правителството на БСП, както и срещу Волен Сидеров. На същата страница се отправят призиви хората да бойкотират кабинета на Орешарски.

Реклама

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията около Цветан Цветанов, чийто имунитет се иска от прокуратурата.

Според Бойко Борисов Цветан Цветанов си е получил урока и партия ГЕРБ си е извадила добри поуки от грешките. Борисов каза, че Цветанов не го злепоставя и застрашава.

„Разтворете учебните на КГБ, на Държавна сигурност и ще видите как се правят активни мероприятия, как се манипулира общественото мнение, как се разрушава имиджът на един човек", допълни бившия премиер. "Поуката за ГЕРБ е, че трябва повече да се мисли и да се работи по-малко да се говори", убеден е той.

Бойко Борисов коментира и обществените поръчки. По думите му в 50,5% от всички проверени обществени поръчки през 2012 г. са открити нарушения. Това сочи отчетът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за миналата година, който беше приет от Министерския съвет. Проверени са 2446 обществени поръчки на обща стойност 9,86 млрд. лв., като цели 7,8 млрд. лв. идват само от процедурата за избор на изпълнител на АЕЦ "Белене", проведена от "НЕК" ЕАД през 2006 г.

Борисов коментира и твърденията, че писмените заявки за полетите му са унищожени.

„Няма как дори по международните норми, самолет да излети или да кацне някъде, без това да остане във флайт плановете", заяви Борисов. Той е говорил лично с шефа на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев, за да го пита дали може някакъв документ да изчезне, но Пенчев е отговорил, че това е абсурд, защото всяко излитане на правителствен самолет влиза в ръководството за въздушни движения, влиза в радарите и във всички системи. „Цялото това разследване е в следствие на конфликт между журналист и шеф на пресцентъра и аз истински съжалявам, че не са дали това, което е искано", заключи Борисов. Той каза, че са измишльотини, това, че е пътувал с правителствен самолет с негови приятели от СИК и са изнасяли в брезентови чували милиарди левове.

Реклама
Реклама
Реклама