Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2026054 www.bgdnes.bg

Чехкиня роди петзнаци

Чехкиня роди петзнаци и предизвика фурор в цялата страна. 23-годишната Александра Кинова от няколко дни е сензация и национална гордост в Чехия. Тя е първата а жителка на република, заченала по естествен път пет бебета наведнъж.

Раждането се случи рано сутринта в неделя чрез цезарово сечение в Института по гинекология в Прага. На бял свят дойдоха четири момчета и едно момиче, които бяха кръстени Михаел, Даниел, Мартин, Алекс и Терезка. Всяко едно от тях тежи по около 1,3 кг.

Реклама

Майката рекордьорка е родом от градчето Миловице, североизточно от столицата. Александра сподели, че тя и приятелят й всъщност искали само сестриче за първородния си син, който вече е на 4 години. "Чак толкова голямо семейство не сме очаквали", разказа Кинова пред светския вестник "Блеск".

Фамилията обаче ще види зор с отглеждането на петзначетата. Според чешките медии бащата изкарвал около 400 евро на месец. Общината в Миловице прояви щедрост и подари на супермайката тристайно жилище. Властите обещаха, че на първо време ще й предоставят и двама помощници.

По телевизиите в Чехия тръгнаха и благотворителни акции за събиране на дрехи и помощи за бебетата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама