Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2026548 www.bgdnes.bg

Бащата на Петя Симеон Тодоров: Трети човек е замесен в убийството на дъщеря ми

В убийството на дъщеря ми вероятно е замесен трети човек, проплака пред "България Днес" Симеон Тодоров, баща на зверски пребитата Петя. 20-годишното бременно момиче издъхна на 4 март, след като бе захвърлено в шахта в столичния кв. "Западен парк".


За смъртта й бяха обвинени гаджето й Емил Азов и неговият приятел Михаил Миков. Почерненият баща предполага, че може и трети човек да е замесен. Той признава, че Петя му е казала за бременността си ден преди да изчезне. Не бил във възторг, че дъщеря му се е хванала с Емил, и й казал, че той не е човек за нея. На родителя не му се понравило това, че когато Емил отишъл в дома му, се държал неуважително. През цялото време целувал и натискал Петя пред очите на близките й.
Във фаталния ден Симеон видял дъщеря си с Емил в квартала. Тя му казала, че след малко се прибира. Бащата щял да я води на разходка в центъра, за да й купи маратонки. Така и не я видял повече.
Щом момичето не се прибрало, бащата започнал да се притеснява. Вечерта звъннал на Емил, за да го пита къде е дъщеря му. В замяна получил обиди: "И ти си боклук, и Петя е боклук", отвърнал му младежът.
Докато чакали новини за щерка си пред 9-о РПУ, родителите били извикани в СДВР. Полицаите взели да ги разпитват с какви дрехи е била Петя. Тогава с ужас научили истината.
Тялото на момичето им било открито съблечено голо и захвърлено в шахта. Емил и Михаил се гаврили с нея, както признали по-късно пред разследващите. Ритали я и й скачали по корема, за да пометне. След като Михаил разказал всичко на полицаите, двамата с Емил участваха в следствен експеримент и показаха на ченгетата мястото, където захвърлили момичето.
Вече три месеца родителите на момичето чакат да видят какво ще се случи с убийците й. "Търпението ми се изчерпва. Ще изчакам да видя какво ще реши съдът. После ще въздам справедливост така, както я разбирам аз", заканва се през сълзи бащата. "Само за 5-10 минути да ми го дадат убиеца, аз си знам какво ще направя с него. Тогава родителите му ще разберат как се чувствам", смята Симеон.
Той чака прокуратурата да приключи с разследването и да обвини двамата убийци. Явно ще трябва да почака още, защото разследващите са изпратили ДНК, което да се изследва във Франция. Оказало се, че у нас няма нужната апаратура, за да се изследват космите, намерени по дрехите на Петя, и материалът, иззет от под ноктите й. Засега от прокуратурата потвърдили, че по дрехите на момичето се открити косми от най-близките й - баща й, чичо й, с които живее. Имало и животински косъм от котката Жоси, която била домашният й любимец.
Останалите биологични следи са дадени за изследване, за да се прецени дали няма и друг замесен в бруталното престъпление. Бащата е на мнение, че може и трети човек да е помогнал на Емил и Михаил и да ги е закарал до парка с Петя. "Ако бяха използвали градския транспорт, все някой щеше да ги е видял", удивлява се Симеон.
Тези дни той и съпругата му Таня отчитат три тъжни месеца от загубата на дъщеря им. "Петя беше затворена, не беше като другите момичета. Почти не излизаше. С какво заслужи това нещо. Ако я беше блъснала кола на улицата, докато пресича, нямаше толкова да ме е яд, защото ще е нещастен случай. Но нямам мира, като си помисля какво са й направили тези...", вайка се през сълзи бащата.
Той намира утеха в сина си Любо, който преди дни завършил училище и е бил абитуриент. Сега чака резултатите от матурите, но му се иска да се занимава със строителство, за каквото е учил. Момчето остава единствената надежда за родителите си. Докато чака възмездие, Симеон се грижи за иконостас, който направил за Петя до входа на блока им в столичния жк "Обеля". Бащата минава и подрежда цветята, оставени в памет на момичето. Понякога обикаля и около блока на Емил в "Люлин", защото се притеснявал убиецът да не е пуснат от ареста.

Потвърдено: Бебето било от Емил

Петя е носила в утробата си бебе от Емил, потвърдила една от ДНК експертизите. След като се разбра за убийството, се появиха слухове, че Петя е имала сексуални контакти и с Михаил. Близките й бяха потресени от тези коментари, защото са сигурни, че Емил е бил първото и единствено момче, с което тя е била.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама