Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2027942 www.bgdnes.bg

Шарън Стоун е задигнала бижута в Кан?

Звездата от филма Basic Instinct Шарън Стоун е главен заподозрян в дръзки обир на бижута за повече от 1,4 милиона щатски долара, твърди френската полиция. Скъпоценностите са били откраднати от хотелска стая по време на филмовия фестивал в Кан, пише Yahoo с етикет "хумор".

Сайтът цитира variety. Заради невероятното крими новината бързо се разнесе сред интернет потребителите, а материалът под името "Хумор: Шарън Стоун е заподозряна в обира на бижута в Кан" стана най-четен в сайта.

Реклама

Yahoo обаче е трябвало да проверят източника си.

Иначе това е в стила на http://variety.com/ да препечатват такъв тип сатирични новини. Във версията на изданието за тази история се казва: „Сатира: Съдържанието не е от „Върайъти", но го намираме за много забавно". Укорите към Yahoo са, че трябва да си подобри методите за събиране на новини, а към списанието - че трябва да предвижда последиците от четивата си.

Статията всъщност „разкрива" защо Шарън Стоун не е участвала във филми в последните 10 години. Доказва се, че актрисата краде сцени от филми, за да улесни обирите, в които участва. Въпреки етикетита „хумор", статията спокойно може да бъде сметната за клевета. Заради това Yahoo са си я коригирали.

Ето и материалът:

„Френската полиция назова Шарън Стоун като основен заподозрян за дръзкия грабеж на бижута в Кан, който се равнява на 1,4 млн. щатски долара, от хотел по време на фестивала в Кан. Според властите те се спрели на звездата от „Първичен инстинкт" като основен заподозрян, след като справка в сайта IMDB е показала, че тя не е участвала във филм повече от 10 години. Това прави посещението й на фестивала крайно подозрително. Когато френските детективи довели Стоун за разпит, тя веднага започнала да им рецитира реплики от популярната скандална сцена в „Първичен инстинкт". След това се опитала да прелъсти детективите, като кръстосвала и разтваряла крака, но детективите й обяснили, че никой не искал да вижда тази сцена от 90-те години".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама