Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2027944 www.bgdnes.bg

Пребитият младеж в Петрич син на бившия полицейски шеф Бойко Дункин

Пребитият снощи младеж от Петрич, който бе транспортиран в „Пирогов", е син на експолицейския шеф в Благоевград Бойко Дункин. Пострадалият Христо (28) с контузия на мозъка и разкъсано ухо е закаран в болничното заведение.


Христо Дункин е бил на частно парти при приятели в Петрич. След полунощ в компанията възникнал скандал, прераснал в сбиване. Версията е, че Христо бил бутнат, при което се е ударил в бордюр, плочка или друг твърд предмет, от което се е получила разкъсната рана. Приятелите му го докарали в Спешен център и го изчакали, докато медиците обработят и зашият раната му. Около 6 часа Христо е заминал с полицаи за местното полицейско управление, след което отново се е върнал в Спешния център в Петрич. Със собствен превоз е транспортиран до благоевградската болница, където са направени изследвания на скенер.

Реклама

Младежът е с контузионни огнища на мозъка, има установен локален кръвоизлив. След лекарския преглед е транспортиран под активно лекарско наблюдение за неврохиругия на столичния институт „Пирогов". Неотлъчно до сина е бил бащата Бойко Дункин, който бе пенсиониран от системата на МВР преди две години и сега работи като охрана на банка в Благоевград.

Бойко Дункин дълги години бе на ръководни постове в Областната дирекция на МВР - Благоевград. Временно преди назначаването на сегашния директор Г. Костов дори бе шеф на дирекцията в Пиринско. По време на управлението на Йордан Кочев бе зам. директор, както и началник на РУП - Благоевград.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама