Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2028094 www.bgdnes.bg

Война за череши в Каблешково

Цигани ошушкаха черешови градини на трима стопани в Каблешково. Реколтата тази година и без това била малко, а крадците не оставили и един плод по овошките, възмущаваха се днес местни жители. Единият от потърпевшите стопани видял вчера сутринта, че градината му е напълно обрана и дори са счупени част клоните на около 20 дръвчета.

Сходни жалби в полицията са подали и 61-годишна жена и 35-годишен мъж, и двамата също от Каблешково, като кражбите са извършени от техни масиви с череши, разположени в същото землище. Полицаите разкрили една от извършителките на кражбите, която е 42- годишната Минка Патинова от Каблешково, която заявила, че има още пет други съучастнички, също от Каблешково, чиято самоличност е в процес на установяване.

Реклама


„За стопаните това е истински удар", коментираха местни хора. Минка била циганка и едва свързвала двата края.

„Не знаем дали ще ги продават, или са ги откраднали просто, за да ги ядат - те така съществуват, вземат хляб и каквото откраднат от плодовете на хората", ядосваха се в Каблешково.

Стопаните обмислят да наемат охрана, тъй като в момента имало само един полски пазач, който се придвижвал с колело и не било по силите му да обхване всички градини.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама