Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2028259 www.bgdnes.bg

Момиче на 10 г. чупи ръка. Лекарите в Спешното: Ела утре, няма кой да те снима

Момиче на 10 години от Благоевград бе отпратено от служители на Спешен център - Благоевград, въпреки че било със спукана кост на ръката. Медиците му казали да се прибира вкъщи, да пие парацетамол и на следващия ден да дойде отново за снимки.

Потресаващата история разказа бащата на детето пред struma.com. Ивана, дъщерята на Емил Манов, е ученичка в 3-то основно училище н града. На тържеството за Деня на детето участвала в хип-хоп изпълнение. Момичето паднало и наранило ръката си.

Реклама

Вкъщи Ивана се оплакала, че я боли. Родителите я завели в Спешния център към 21 ч. Там им обяснили, че детето само се било изплашило. Отпратили ги с думите „да пие парацетамол и да дойде утре за снимка". Обяснението - нямало кой да заснеме ръката още същата вечер.

Манов обаче завел дъщеря си в частна клиника. Там я прегледали и им казали да намерят начин да я снимат. Върналми се в Спешния център. „Отново ни изгониха и ни казаха, че може да стане утре. А болките на дъщеря ни се засилваха", разказва Емил Манов.

Тогава родителите потърсили помощ в ортопедията на болницата. "Едва тук попаднахме на лекари - обясни бащата. - Д-р Спасов беше дежурен и сложи гипс на ръчичката на дъщеря ми, оказа се, че Ивана има пукната костица, което е много болезнено и 10 дни трябва да е с гипс. Благодаря на ортопеда и на всички в отделението, обаче ми кажете какво да си мисля за Спешен център. Ако беше нещо по-сериозно, дали пак ще ни карат да чакаме до утре?!"

Днес той смята да сезира ръководството на Спешния център и контролните здравни институции.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама