Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2028457 www.bgdnes.bg

Касиерка дръпнала от банка 270 бона от името на приятели

Близо 270 бона чрез различни банкови операции и фалшиви кредити и кредитни карти е източила от ДСК Хисар касиерката Мария Димитрова. Доказателствата се събираха дълго, близо 5 години, защото се проверяваха стотици клиенти и банковите действия на Димитрова за години назад.


През лятото на 2009-та Мария измами десетки свои съграждани в Хисар. Това е станало чрез принуждаване на нейни приятели да подписват фалшиви документи, чрез теглене от тяхно име на кредити и чрез манипулиране на местните, които й имали голямо доверие.

Реклама

В процеса на разследването списъкът с измамените станал доста дълъг. 42-годишната тогава Мария уговорила свой приятел, зеленчуковият търговец Иван Рачев, да заложи апартамента си и да изтегли кредит от 50 хиляди лева, които да й даде на заем.

В последствие Рачев бе намерен обесен с колан на шушляково яке, висящ на едно дърво. По случая местната полиция води разследване, предполага се, че търговецът е изпаднал в отчаяние, след като са му взели апартамента и е сложил край на живота си. Той остави млада вдовица и две малки деца.

В капана на касиерката е попаднала и братовчедка й, която е директорка на детска градина в курортното градче. Иванка Бегова била помолена от родственицата си Мария да подпише документ, че е съгласна от нейно име касиерката да изтегли 2 хиляди лева от ДСК, клон Хисар.

В последствие се оказало, че Бегова е сложила парафа си под сумата от 20 бона. В обвинителния акт, който днес Окръжна прокуратура Пловдив внесе в съда, се цитират огромни суми, а Мария Димитрова е обвинена в длъжностно присвояване на средствата. За такъв род престъпление законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода, както и отнемане на правото да упражнява професията си.

Вероятно съдът ще разпореди конфискация на имущество от дома на Мария. Мария обаче фиктивно се е развела със съпруга си и цялото имущество е на негово име.

Реклама
Реклама
Реклама