Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2029131 www.bgdnes.bg

Труп в семейното легло

Изверги простреляха и накълцаха с особена жестокост строителния предприемач Владислав Иванов. Зловещото убийство е станало в апартамента на бизнесмена в столичния квартал "Изгрев". Сигнал за касапницата подала съпругата му Гери, която видяла трупа на влизане в жилището. Отключвайки вратата, младата жена директно се насочила към спалнята, където съпругът й би трябвало да си почива. Вместо спящия Владислав тя видяла накълцан труп, лежащ в огромна локва кръв в семейното ложе.
Пристигналите ченгета веднага откарали тялото на бизнесмена в Съдебна медицина за експертизи. При извършения оглед станало ясно, че Владислав е гръмнат с пистолет и наръган три пъти с нож. Един от ударите с хладното оръжие попаднал в окото му. По тялото му не са открити следи от борба, което според ченгетата значи, че бизнесменът е изненадан от нападателите си, докато спи. Това, както и начинът на убийството, извело на преден план версията за грабеж.

Затова подсказва и състоянието на апартамента. Репортер на вестника видя, че жилището е обърнато нагоре с краката. 

 Дрехи и всякакви вещи са извадени от шкафовете и разхвърляни по земята. Впечатление прави, че входната врата на апартамента не е била разбита, а е професионално отворена. За нападателите не е било особено трудно да проникнат в самия блок, защото входната врата не се заключва. Няма и камери, на които да се видят евентуалните убийци. За момента единствената надежда да се видят лицата на нападателите са камери на съседното руско посолство, които денонощно снимат района. Според запознати разследващите вече са направили постъпки чрез външно министерство да се сдобият със записите. Очаква се това да стане до броени дни.
Огледът в жилището на жертвата продължи през целия ден вчера. Ченгетата разпитваха  съседи с надеждата да попаднат на човек, който е видял или чул нещо нередно. От разказите на повечето от тях се оказа, че свидетели няма. Комшийка на убития, която живее под неговия апартамент, допълни, че не е забелязала нищо нередно във фаталния ден.

"Бях си цял ден вкъщи, но не съм чувала никакви шумове или викове. Разбрах какво е станало едва след като съпругата му започна да крещи от ужас. Щом чух писъците на Гери, се качих горе и я заварих онемяла сред локва кръв.

 Добре, че малката им дъщеричка Софи не стана свидетел на потресаващите сцени", допълни притеснено жената.
Според разследващи е напълно възможно убийството да е свързано с бизнеса на Владислав Иванов. Проверка показва, че той е собственик на няколко строителни фирми с обороти за десетки милиони левове. Дружествата работят от 2005 г. и до момента са вдигнали десетки жилищни и офис сгради в София. Само една от фирмите на Иванов – "ВСТРОЙ", се хвали в интернет страницата си, че е вдигнала сгради с обща площ от над 20 000 кв. м. Част от офисите и апартаментите са продавани на кредит, показват официалните документи. В резултат няколко бизнесмени дължат на покойния строител по стотици хиляди евро.
"Не е изключено в кризата някой да е нямал възможност да си плаща и да е предпочел друг начин да си уреди сметките", коментираха криминалисти.
Ченгета разкриват, че се работи и по версия, че убитият Владислав Иванов може да е замесен в пране на пари. Доскоро той е бил собственик на инвестиционния посредник "Лидер Инвест България". Неофициална информация сочи, че през него са преминали сериозни суми пари. В края на 2010 г. дейността му изведнъж спира и лицензът му е отнет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама