Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2030835 www.bgdnes.bg

Кеф на гейсватба №1 във Франция

Католическа Франция вече няма да е същата, след като кметът на Монпелие лично бракосъчета двама гейове.
Първата хомосватба в консервативната държава стана възможна, след като соцправителството на Франсоа Оланд позволи свещения съюз вече да може да се сключва между представители на същия пол. Така родината на Луи ХVІ, Наполеон и няколко папи стана 14-ата държава в света, където еднополовите бракове ще бъдат част от ежедневието.
Честта първи да се целунат като мъж и жена на официална церемония се падна на 40-годишния Венсан Отен и 30-годишния му партньор Брюно Боало. Влюбените гълъбчета са заедно от седем години, но едва сега получиха възможност да си кажат заветното "да". Освен над 500-те гости в ритуалната зала на кметството свидетели на "премиерата" станаха представители на 115 медии от цял свят, включително от Китай и Украйна. Изтупаните по последна мода педерасти под звуците на песента "Любов" на Нат Кинг Кол си размениха брачни клетви и разплакаха куп гости.
"Днес вашата история разказва историята на цяла една страна. Венсан, Брюно, вие и ние ще преживеем един исторически момент, исторически за нашата страна момент", каза градоначалникът на Монпелие, социалистката Елен Мандру. След което тържествено каза: "Обявявам ви за свързани в брачен съюз". Сред най-видните гости на помпозната церемония бе и министърът по правата на жените и говорителка на правителството Наджат Вало-Белкасем.
Фанфарите и купонът бяха помрачени от многолюдни протести пред залата на противници на хомобраковете. Представители на десницата и на католическата църква остро негодуват от гаврата със семейните ценности и посрещнаха "на нож" ликуващата тълпа пред ритуалната зала. Намесата на органите на реда предотврати саморазправа и спря в зародиш опитите да бъдат линчувани младоженците.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама