Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2030845 www.bgdnes.bg

Майка стана „Чернобил“

Млада майка на три деца е изправена пред трудна дилема - дали да докосва и прегръща най-милите си същества, като ги зарази с радиация, или да ги гледа отдалеч, без да ги пипа.
Болната от рак на щитовидната жлеза 27-годишна Ема Дей успява да пребори коварната болест с огромни дози йод, пише в. "Дейли мейл". Това я превръща в носител на смъртоносно лъчение и сериозна опасност за околните. Жената е предупредена от лекарите да стои на най-малко 1 метър разстояние от рожбите си. Ема и съпругът й имат малки близначки и по-голямо момиче, което също трудно разбира защо не може да усети майчина ласка.
"Психологът опита да й обясни защо сме в тази ситуация и може би малко и да проумява, но малките не могат да разберат какво става и постоянно реват", с тъга в гласа си обяснява Дей.
Докато е в специализирана болница, британката е изолирана, а на болничния персонал е забранено да се приближава на по-малко от три метра до нея.
През януари тази година усеща бучка в гърлото си. Ема е убедена, че става дума за подут лимфен възел. Медицинският преглед сочи друго - рак на щитовидната жлеза. Налага се спешна операция и трудно лечение с йод. Хирургическата интервенция е успешна и от гърлото й е изваден 6 см раков тумор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама