Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2031540 www.bgdnes.bg

Кола помете момиченце, счупи му крака

Пежо блъсна 10-годишно момиченце вчера следобяд в Хасково и счупи крака му, съобщи haskovo.net.  

10-годишната Таня Иванова е настанена със счупен десен крак в болницата след като колата я забърса с десен калник на улица „Георги Бенковски" в областния град.

Реклама

Момиченцето идвало от близкия парк „Буркана" и тъкмо стъпило, когато колата връхлетяла върху него. 66-годишният водач на Пежото не е съобразил скоростта при наближаване до мястото, където обичайно е пълно с деца по това време на деня. Шофьорът не съумял да спре при внезапно излязлата на платното пешеходка. Не могъл дори да набие спирачки, единствено успял да отклони хода на колата. Ударил Таня с дясна гума и калник и я проснал на платното. На тротоара се разпищяла приятелката на пострадалата. Събрали се хора, а виновният водач слязъл да окаже първа помощ, а после придружил детето до болницата.

„Сама съм си виновна, не се огледах", каза Таня, докато лежеше с вдигнат крак в ортопедията. Детето си призна чистосърдечно, че говорело по телефона с майка си и не огледало добре ситуацията. Заедно с майка си отбелязаха, че Пежото е карало относително бавно.

„Не ми се мисли какво щеше да стане, ако караше бързо", кръстеше се Дора Иванова. Тя обаче предупреди, че улицата в участъка от Руската гимназия до кръстовището с „Мадара" позволява бързо набиране на колите, особено при спускане. Освен това видимостта е ограничена, заради многото паркирали коли покрай тротоарите. Според родители от квартала, там е повече от належащо да има легнал полицай.

Най-неприятната последица от инцидента за Таня е, че пропуска летния лагер на морето. Бъдещата четвъртокласничка от основното училище „Климент Охридски" отивала на Черноморието от 1-ви юли. Лекарите обаче били категорични, че момиченцето трябва да остане поне 2 месеца на легло, дори и да не се наложи слагане на гипс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама