Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2031590 www.bgdnes.bg

Бисерка Георгиева, майка на мистериозно загиналия Антон Костадинов: Искам възмездие!

"Мина почти година и половина откакто трупът на Тони бе изхвърлен от морето. Първо се опитаха да ме убедят, че е скочил във водата заради дългове, после, че се удавил заради силно течение. Откакто се доказа, че синът ми е бил убит, разследването умря." Това проплака пред "България Днес" Бисерка Георгиева, майка на Антон Калчев.

 
Трупът на 22-годишния младеж бе изхвърлен от вълните на рибарския плаж край Варна в началото на февруари миналата година. Грозната гледка на подпухналото му тяло с полусъбути панталони бе запечатана от любителски фотоапарат. Снимката бързо обиколи интернет. Така кадърът достига и до очите на майка му, която научава за смъртта на детето си по най-ужасяващия начин. Вече повече от година разследването е в задънена улица, няма дори заподозрян за жестокото убийство, твърди Бисерка Георгиева.
"Не е възможно да се е удавил и това да е инцидент. Тони плува от 4-годишен, както и аз съм бивша плувкиня", убедена бе жената, че синът й е убит, още в самото начало на разследването. А версията, че скочил заради дългове, според Бисерка е абсурдна.
"Вярно е, че Антон имаше кредити. Аз знаех за 2 заема, но той работеше и си ги обслужваше сам. Месечната вноска не беше повече от 300-400 лева. На всеки млад човек понякога му се налага да вземе пари назаем, но това не е причина за самоубийство", категорична е почернената майка. 
Когато Антон изплува от морето, у него е намерена чужда лична карта, с която вероятно убийците са опитали да заблудят ченгетата.
"Надявали са се, че трупът ще прекара повече време в морето и ще бъде напълно обезобразен. Очаквали са, че няма да успеем да го разпознаем", обяснява майката. Въпреки това Бисерка Георгиева познава сина си по няколко родилни белега.
"Потресена съм от начина, по който направиха аутопсията на Тони. Спомням си деня, все едно е било вчера. От погребалната агенция трябваше да вземат трупа му, след като му бъде направена аутопсия. Тя трябваше да започне в 10 часа. В 10,10 ч. ми се обадиха момчетата от погребалното бюро и казаха, че вече пътуват към моргата, за да вземат Тони. Бях изключително изненадана. Оказа се, че аутопсията е направена от 20-годишна стажантка за 10 минути, която посочила като причина за смъртта удавяне, нямаше конкретизиран нито точен час, нито дата на кончината", спомня си почернената майка гаврата с паметта на детето й. По-късно все пак експертиза установява, че във водата Антон е прекарал 4 дни, а е спрял да диша поне седмица преди да бъде изхвърлен от морето на рибарския плаж.
"Тони е убит на 5 февруари, морето го изхвърли 4 дни по-късно. Това е точно шест месеца след като почина и майка ми", ридае почернената жена.
"Загубата на сина ми ме довърши тотално. Чудех се дали и аз да не го последвам. Останах сама като вълк единак. Едва оцелявам. Нервите ми са съсипани, шест месеца се лекувах в Германия. Косата ми побеля", обяснява Бисерка Георгиева, която малко след смъртта на сина си взима генерално решение. Тя напуска България завинаги и отива при познати в Германия. Там се е консултирала с адвокат и подготвя жалба до Страсбург. Категорична е, че предприела тези мерки, тъй като не вярва на разследващите и правосъдието в родината ни.
"Няма да оставя случая с Тони в забвение както много други неразкрити убийства. Има мокри поръчки на мутри, неразрешени с години, не вярвам, че някой ще се трогне от съдбата на сина ми. Искам възмездие и ще го получа по един или друг начин. Докато дишам, ще търся истината за смъртта на Тони. За мен причината за мудното разследване е, че се оказва натиск", казва Бисерка.
"Вероятността полицията в България да си свърши работата и да разкрие убийството е 0,001%. По-малко от това едва ли мога да си представя. Вярата ми е, че горе има някой, който също раздава правосъдие. Само на Господ се надявам за възмездие", казва почернената майка.

 

Изхвърлен от вълните

22-годишният Антон Костадинов изчезва на 31 януари 2012 г рано призори. Той излиза около 5 ч. от квартирата си, в която живее с приятелката си Елена Панайотова. Във фаталната нощ момчето тръгва с парите, които е подготвил, за да плати наема си. По това време гаджето му спи спокойно в леглото си. Когато се събужда на другия ден, Елена установява, че Антон го няма. Момичето е категорично, че той е излязъл без ключове, само по тениска и тънък суитшърт и никакво яке въпреки смразяващите температури навън в края на януари. След като и на другия ден няма вест от Антон, майка му отива в полицията и го обявява за издирване. Момчето се появява след 9 дни, когато трупът му изплува на Рибарския плаж във Варна. На грозната гледка се натъкват случайни минувачи. Младежът бил с обезобразено лице и смъкнати до глезените панталони и бельо. Така той престоява няколко часа - разголен и с открити полови органи, до момента, в който патоанатоми го откарват с трупна линейка за аутопсия.
Антон се премества да живее във Варна, след като завършил училище в родния си град Ловеч. Той бил приет за студент в Техническия университет във Варна, но на втората година прекъснал. Междувременно се запознал Елена Панайотова, с която заживял. Двамата били заедно малко повече от година и три месеца, когато той изчезнал без каквато и да е логична причина.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама