Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2031613 www.bgdnes.bg

Бойка, личната врачка на скандалния радиоводещ: Големи хора убиха Боби Цанков

"От мен да знаеш! Много големи и известни хора убиха Боби Цанков. Никога обаче няма да ги хванат, защото те имат влияние и покриват всичко."
Това обяви пред "България Днес" пернишката гадателка Бойка, прочута като личната врачка на покойния Боби Цанков. Скандалният радиоводещ бе разстрелян в началото на 2010 г. на столичния бул. "Александър Стамболийски". Двамата килъри причакаха хроникьора на мафията във вход на жилищна кооперация, докато отивал на среща при адвоката си.
Няколко дни по-късно ченгетата обявиха, че зад убийството стоят босовете на СИК братя Маргини. Срещу Красимир и Николай Маринов бяха повдигнати обвинения за поръчителство на атентата. Въпреки многобройните разпити на свидетели и записи от охранителни камери самите килъри не бяха заловени от полицията. В резултат ченгетата нямаше как да стигнат и до хората, поръчали Боби Цанков. Така три години след покушението обвиненията срещу братя Маргини бяха свалени. На 15 януари т.г. Софийската градска прокуратура е прекратил делото с мотив недоказаност на обвинението. Две седмици по-късно защитата на Николай Маринов е оспорила прекратяването, като в жалба е поискала разследването да бъде приключено поради липса на извършено престъпление. Въпреки препоръчителния 7-дневен срок съдът още не се е произнесъл по случая.
"Още приживе го предупредих, че животът му е в опасност, ама каква файда, като не ме послуша. Викаше: "Това са глупости! Няма кой да ме пипне мен". Повярва само като му казах, че ще става баща, което се сбъдна", допълва врачката Бойка.
На въпрос, дали знае имената на поръчителите, интересът на пророчицата към темата секва: "Сега не мога да ви кажа нищо повече. Обадете ми се друг път", отклони въпроса гадателката.
По темата не желае да говори и един от най-добрите приятели на Боби Цанков - DJ Happy One. "Разберете ме, нямам какво да ви кажа. Преди време дадох едно интервю и после имах големи неприятности", коментира диджеят.
Близките на разстреляния радиоводещ също не искат да се връщат към болезнената тема за загубата му.
"Мъчно ми е, не ми се говори. Не ме връщайте към тези тежки неща", каза майката на Боби Цанков Ц Юлия, пред "България Днес". Роднините са изгубили надежда, че поръчителите и убийците ще си получат заслуженото.


Детектив Марин Маринов:

Беше като Остап Бендер

За скандалния радиоводещ си спомни и неговият приятел - детективът Марин Маринов. Въпреки че са били близки, той признава, че Боби е бил мошеник и лъгал всички наред.
"Причината да го убият е заради лъжите му, нищо друго. Боби отдавна се очакваше да го гръмнат. Не става да скачаш над два метра и да говориш глупости, за да взимаш пари. В реалния живот с такива хора като него се открива ловният сезон. Другите, които сега са тръгнали по този път, да знаят какво ги чака", предупреждава Марин Маринов.
По думите му Боби Цанков запалил много хора със сериозни суми. "Тези повествования, които пишеше, и тези абсолютни лъжи, които публикуваше като от първо лице единствени число, те нямаха нищо общо с истината. Той разбуни много неща и затова го убиха. И то не Маргините, а някой съвсем друг човек", коментира детективът.
Според него в убийството на приятеля му братята Маргини нямат пръст. "Връзка с Маргините поначало нямаше. Това го измисли някой болен мозък, за да ги натопи. Въобще нищо общо нямаха тези мокри поръчки с Маргините и това се доказа", каза Маринов.
По негово мнение фактът, че делото за убийството е спряно, показвал, че всичко е било постановка.
"Бях близък с Боби, но ви казвам истината. Той беше като Остап Бендер. Буташе се навсякъде - къде с ДАНС, къде с групировките. Предполагам, че е натопил някой от т.нар. негови приятели и затова го гръмнаха", каза Марин Маринов.
След убийството на Цанков той не е поддържал контакти с близките му. Не отишъл и на погребението, за да не го идентифицират със скандалния му приятел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама