Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2032122 www.bgdnes.bg

Баща уби 2-годишната си щерка, ще лежи 20 години в затвор

20 години в затвора ще прекара баща-убиец на 2-годишната си дъщеря, защото, по думите му, тя била обсебена от демон.

Такава присъда постанови американският щат Вирджиния, цитиран от в. "Дейли мейл".

Реклама

Едър Гузман-Родригес е обяснил на полицията, че той е удрял малката Джоселин всеки път, защото дъщеря му показвала с жестове, че иска да се бие.

30-годишният мъж се е опитал да изгони демона в нея чрез екзорсистки ритуал. Той също твърди, че демонът е „използвал" неговото тяло, за да убие детето.

В рамките на споразумение с обвинението Гузман-Родригес се призна за виновен по обвинение в убийство първа степен и бе осъден на 20 години затвор.

Родом от Мексико, Гузман-Родригес ще бъде депортиран, след като си излежи присъдата.

Окръжният съд във Флоид чу как полицаи са били реагирали на сигнал за смърт на дете на 23 ноември 2011 г. Първият полицаи, пристигнал на мястото на инцидента, е заварил няколко латиноамериканци да стоят пред мобилната къща на Гузман-Родригес с Библии в ръце.

Съпругата на Гузман-Родригес, Камерън Нолазко плачела и имала рани по лицето, главата и гърдите.

В съда се разбра, че жената не е успяла да попречи на смъртта на Джоселин, защото преди убийството е била бита до припадък.

Рожбата й е била намерена мъртва увита в одеяло.

Прокурорът Стефани Шорт каза, че Гузман-Родригес е казал на полицаите: „Знам, че аз съм този, който я е удрял. Аз бях сам. Демонът използва тялото ми, за да я убие".

Джоселин е починала в страшни мъки. Детето е имало счупени ребра, охлузвания и кръвоизливи. Основната причина за смъртта е задушаване.

Реклама
Реклама
Реклама