Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2032589 www.bgdnes.bg

Родители се оплакват от шофьор, наричал децата им "копелета нещастни"

Родители скочиха срещу фирма превозвач в столицата, съобщи ТВ7. Скандалът се е разразил в столичния квартал "Люлин" заради оплаквания на родители срещу грубото и невъзпитано поведение на шофьор, превозвал 10-годишни деца от столичното 56-о училище "Проф. Константин Иречек".

Родителите са подали жалба до отговорните институции.



Оказва се, че по време на ученическа екскурзия на 31-ви май майката на едното дете- Рада Николова се обажда на сина си и случайно чува виковете на шофьора Николай Златков. Децата е трябвало да отидат на връх Шипка и там да им бъдат раздаде бележниците, тъй като учебната година за тях приключва в същия ден.

Според 10-годишния ученик Тодор Вачков мъжът ги е наричал "лайненца мръсни", "търпях ви дълго време", "омръзна ми, копелета нещастни". Освен това на децата не им е било разрешавано в продължение на 11 часа и половина да мърдат, да говорят, а на връщане от Шипка към София те не са спрели за почивка. Забранявано им е дори да си пускат завесите, за да не им пече.

Родителите на третокласниците бързо се организират и проучват случая. Те настояват шофьорът и туроператорската фирма да понесат отговорността си по случая. 

Веднага след подадения сигнал, Агенция "Автомобилна администрация" е започнала проверка на фирмата, извършила превоза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама