Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2032772 www.bgdnes.bg

Шут за още четирима митничари от Гюешево

Още четирима митничари ще бъдат отстранени от Митнически пункт - Гюешево. Те са заловени с голяма сума пари, дадени като подкуп. В Кюстендилският окръжен съд ги остави за постоянно в ареста, за да не повлияят на разследването, съобщиха от агенция "Митници".


Красимир Петров, Михаил Мартинов, Данаил Давидков и Атанас Манчев остават в затворническа килия до изясняване на случая. Решението на съда може да се обжалва пред по-горна инстанция - САС.

Реклама

По случая е образувано досъдебно производство за това, че в условията на продължаващо престъпление са поискали и приели дар, който не им се следва, за да извършат действия по служба. Подкупът е извършен чрез изнудване, потвърдиха от прокуратурата.

Припомняме, че преди малко повече от седмица други петима митничари си заминаха от пункта заради далавери с камиони с чесън. Част от автомобилите са пропускани като празни, въпреки че са превозвали близо 18 тона чесън. Заради това си действие са наложени щети на държавата от неплатени мита и ДДС в размер на стотици хиляди левове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама