Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2032906 www.bgdnes.bg

Погнаха шефа на пожарната в Благоевград заради финансови злоупотреби

Разследват шефа на Пожарната в Благоевград Георги Пармаков. Експерти от Висшия инспекторат на МВР от вчера са в ОУПБЗН - Благоевград. Проверява се дейността на Георги Пармаков по сигнали за злоупотреба с финансови и материални средства.
В сигнала се твърди, че Пармаков всяка сутрин и вечер пътувал със служебния автомобил „Опел" от разложкото с. Баня до Благоевград и обратно.

Георги Пармаков е началник на ОУПБЗН - Благоевград от 21.01.2011 година, преди това е бил дългогодишен началник на Районната служба в Банско.

Реклама

Проверява се и сигнал срещу фирма „Рено", която е спечелила поръчка за извършване на сезонно есенно-зимно техническо обслужване на пожарните автомобили и са й преведени няколко хиляди лева. Твърди се, че фирмата не е извъшвала техническо обслужване на пожарните автомобили, а то е направено от инспектора Йордан Двоячки и домакина на службата Георги Зонев с материали и активи на Пожарната. Разходите за техническо обслужване и купуване на материали се утвърждават от началника Пармаков.

Пармаков е потвърдил, че проверка има, но е отказал коментар с мотива, че не е редно да взима отношение, докато тече проверката по сигнала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама