Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2033785 www.bgdnes.bg

Кьотек с депутати пред парламента

Надя Панкова


Истинско меле между активисти на Яне Янев и депутати на "Атака" се  развихри сутринта пред входа на парламента. Тъй като от градската организация на РЗС причакваха Волен Сидеров, за да му връчат фес, развявайки плакат "Волен по-долен и от Доган", депутатите на Сидеров наежени излязоха да се разправят. В бутаницата и подвикванията атакистите скъсаха плаката на хората на Яне и двете фракции за малко сериозно да се ступат, но полицаи предотвратиха сблъсъците.


 В пленарна зала пък обещаното замразяване на заплатите на депутатите също за малко не стигна до физическа разправа между ГЕРБ и "Атака". Хората на Сидеров не участваха в гласуването, но Десислава Атанасова от ГЕРБ призова за повторен вот.
"Предлагам отново да се гласува и вие, г-н Сидеров, и групата на "Атака" да се включат, защото в противен случай това е популизъм", заяви Атанасова. Начаса групата на Волен стана на крака и се юрна към ГЕРБ, а Сидеров й подвикна: "Каква си ти, ма, да ми казваш какво да правя".

Реклама

Отново бързата намеса на депутати и квестори попречи на двете групи да се сбият не на шега. Все пак депутатите замразиха заплатите си за половин година. Срамните сцени продължиха и при дебатите за промяна на правилника, в който БСП и ГЕРБ сипеха взаимни обвинения как са харчили субсидията си, тропаха по банките и крещяха.


 Най-сериозно го отнесе Цветан Цветанов, който бе обвинен, че със субсидията си е купил апартаментите, а преди това бе сринат със земята заради коментарите по повод имунитета му. С декларация вчера бившият вътрешен министър се отказа от имунитета си, както бе обещал. Лидерът на ДПС Лютви Местан пък призова ЕНП да се разграничат от Цветанов, тъй като това щяло да опорочи европейската партия.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе сгащен за коментар по пътя към тоалетната, заяви, че срещу Цветанов и ГЕРБ се води война от тройната коалиция с помощта на наркотрафиканти. Борисов показа отвращението си към поведението на Сидеров, "който поне не влезе с кон в пленарна зала този път", и допълни, че Сергей Станишев също е тръбял, че ще даде своя имунитет, но не го е направил.


"Ей, човек тук не може и до тоалетната да отиде", ожали се Генерала на депутата от БСП Жельо Бойчев, след като най-сетне успя да се добере до заветната врата с надпис WC. Лидерът на ГЕРБ уточни още, че не се притеснява от комисията за "Авиоотряд 28" и подкрепя създаването й. "Те още комисии ще създадат за моето управление", бе ироничният коментар на Борисов.

До 3 дни го обвиняват

Прокуратурата ще предяви обвинения към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов до три дни след като бъде официално призован и привлечен като обвиняем, заяви вчера Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура. Тя обясни, че декларацията за имунитета му трябва да постъпи в Софийска градска прокуратура. След това следва да бъде възобновено досъдебното производство, което е било спряно, и да се стигне до призоваването на Цветан Цветанов и привличането му като обвиняем.

 

Реклама
Реклама
Реклама