Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2035657 www.bgdnes.bg

Учен повярва в Бог, след като срещна Сатаната

Ядрен физик и атеист откри Господ, след като се среща със Сатаната.

Дяволът ми се яви в образа на черен плъх, а името на Исус Христос ми помогна да се избавя от кошмара.

Това сподели ядреният физик Светлин Димитров пред TV7.

На следващата нощ дяволът изскочил като козя глава от екрана на телевизора, но Димитров отново го прогонил със святото име.

Реклама

"Преди година имах среща с дявола. Самото въздействие предизвика уплаха в мен. Срещата беше на 31 март 2012 година. Дълги години, над 10, чета книгите на професор Божидар Палюшев, който дава научни доводи за развитието на живота. Логически приемам нещата, но ми бе невероятно да повярвам в Бог.

Това обаче се случи, разказа Димитров.

"Страшно нещо беше. Въпросната вечер лягам да спя. Изведнъж блесва светлина и се появяват страшни образи. Светнах лампата, а на стената тече моят живот - като малко дете, после през училище и през университета.

На другата страна текат формули, които съм учил и използвал. Изведнъж телевизорът почна да работи. Извадих щепсела от контакта, а той продължава да работи. Метнах одеяло върху него и изведнъж се появи от екрана козя глава. После с мисъл можех да местя предмети.

Сложих чаша на масата и я бутнах на земята. Това продължи три дни и не беше халюцинация. Кошмар. Тъмните сили ми се подиграваха. Засягаха и действия на родителите ми. Всичко продължи три дни. В единия от тях се сътвори кокошка в стаята ми. Хванах я и я хвърлих на земята, а тя изчезна. Дяволът, който ми се яви, беше във вид на черен плъх. Когато казах името на Господ - Исус Христос, всичко приключи", каза още той.

"Поуката от всичко това е за хората, които се съмняват във вярата. Искам да подсиля вярата им, че Бог има. Сега съм по-смирен. Нека хората помислят и ако не вярват, да се запознаят с книгите на Палюшев. Логически да приемат първо нещата и после със сърцето си", завърши ядреният физик.

 

Реклама
Реклама
Реклама