Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2036052 www.bgdnes.bg

Успешна операция за Донка, която прегърна и спаси горящия си мъж

Лекарите от УМБАЛ „Свети Георги" извършиха успешна операция на лявата ръка на пострадалата при самозапалване жена в Димитровград. Както е известно, Донка Костова се опита да спаси мъжа си Георги Костов, който се подпали пред очите на двете им деца, отчаян заради липсата на пари. Жената го прегърнала горящ и така успяла да ограничи пламъците.


В опитите си да потуши огъня тя получи 7% изгаряния на ръката в областта на пръстите, дланта и предмишницата.

Реклама

В петък предстои да бъде опериран и мъжът, който се самозапали. Той е с 30% изгаряния. Хирургичната интервенция ще бъде в областта на лявата предмишница. По време на операцията утре хирурзите ще отстранят некрозата, предизвикана от изгарянето, и ще направят свободна кожна пластика.

Насрочената интервенция е за възстановяване на около 4% от засегнатите участъци. Останалите 26% от повърхността на кожата се очаква да епителизират - да регенерират по естествен начин.

Травмата на мъжа е предизвикала шоково състояние и той е на постоянна реанимация - следят се жизнените му показатели и се правят вливания на кръв и плазма.

На пострадалия междувременно ще бъдат насрочени и консултации с психиатър, за да започне постоянно лечение и диспансеризиране.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама