Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2036224 www.bgdnes.bg

Станишев: Бойко Борисов се подиграва с парламента

"Парламентарната група на ГЕРБ и лидерът й г-н Борисов се стремят да саботират и да деструктират Народното събрание още от първите дни на неговата работа."

Това каза на брифинг в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.


"Това е доказателство за това каква е философията, начинът на мислене на ГЕРБ, на техния лидер и припомня по какъв безобразен начин беше управлявана нашата парламентарна република през последните 4 години. Г-н Борисов веднъж беше избран за народен представител - през 2005 г. Беше водач на листата на НДСВ в Пловдив-област и в Благоевград. Тогава той се подигра с парламента, каза, че няма да се занимава с тези неща и с Народното събрание. Този път той отново беше водач на две листи - в 25 МИР-София и в Пловдив-град. Хората избраха да бъде народен представител и да кове закони. това изисква много повече усилия, отколкото с копчета от Бояна да разпореждаш на министрите. Центърът на властта е Народното събрание и всеки народен представител е длъжен да си върши работата", посочи Станишев.

Реклама

"След като ГЕРБ са малцинство, в изолация и са опозиция в този парламент, би трябвало да се съобразят с волята на българските граждани, които им отредиха ролята на най-голяма парламентарна група, но не на парламентарна група, която е на власт. През последните 4 години българският парламент беше системно унижаван и принизяван лично от Борисов", заяви Сергей Станишев. По думите му като министър-председател Борисов по два месеца не е идвал в парламента, не е отстоявал бюджета, който е внасял, не е идвал на вотове на недоверие.

"Той превърна парламента в един гумен печат на своето еднолично авторитарно управление. Само че мнозинството от българите поискаха промяна и казаха - искаме работещ парламент, парламентарна република, действително да се коват закони и не лобистките закони на ГЕРБ - онези близо 80 лобистки, с които създаваха изкуствени монополи почти във всеки един сектор, в интерес на техни фирми, а закони, които решават проблемите на хората. Такава е нагласата на българския парламент, на тези народни представители, които работят", каза още Сергей Станишев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама