Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2036490 www.bgdnes.bg

Български военни влизат в Солун

Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и началникът на Генералния щаб на националната отбрана на Република Гърция генерал Михаил Костаракос подписаха „Меморандум относно присъединяването на формирования от Сухопътните войски на Българската армия към щаба на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун, Гърция", съобщиха от Министерството на отбраната.


„С присъединяването на 61-ва механизирана бригада към Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Гърция ще допринесем за издигане на приноса на страната ни към НАТО, както и за реализиране на инициативата за свързаност на силите по възможно най-добрия начин в условията на продължаваща икономическа криза и мерки за ограничаване на ресурсите за отбрана", каза генерал Симеон Симеонов при подписването на документа.

Той изтъкна, че присъединяването към корпуса ще допринесе за поддържане на необходимите оперативни способности за участие в операции на Алианса, с фокус върху съвместната подготовка и учения в мирно време. Те ще се провеждат съвместно с другите съюзни формирования, присъединени към Корпуса, чийто заместник-командир стана българският генерал-майор Пламен Лилов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама