Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2036713 www.bgdnes.bg

Шест години затвор за опит за убийство от ревност

Шест години ще лежи в затвора заради опит за убийство Ивайло Ламбов, реши Окръжният съд в Пловдив. Той е признат за виновен в умишлен и извършен по особено мъчителен и жесток начин опит да ликвидира Бончо Иванов.


На 16 ноември миналата година в Пловдив Ламбов извършил зверството, заради което сега ще търка наровете. Преди време той се запознал с Росица Пенсова чрез бившия й приятел. От септември жената започнала работа на зеленчукова сергия на Гребната база, стопанисвана от Ламбов. Работодателят настоятелно ухажвал служителката си. Там тя се запознала с пловдивчанина Бойчо Иванов.

Реклама

Във фаталния ден Пенсова вечеряла с Иванов, а след това го поканила в жилището си да пият кафе. Иванов си тръгнал около 23.30 часа, но на входната врата се сблъскал с шефа на жената. Ламбов, който бил пиян, започнал да крещи и псува, обвинявал Иванов, че има сексуални отношения с работничката му. Нея той смятал за своя собственост. Агресивен и вбесен, Ламбов не чувал обясненията на мъжа, че няма нищо общо с жената.

Ламбов нанесъл на опонента си як бой, съпроводен с юмручни удари по главата и тялото. След това го замъкнал до паркирана пред входа кола и започнал безжалостно да блъска главата на Иванов в капака на автомобила. Въпреки, че жертвата изгубила съзнание, агресорът продължил на нанася удари, повтарял, че ще убие Иванов и ще го излежи. Чула разправията, Пенсова повикала полиция. И с униформените Ламбов се държал войнствено, псувал и ги заплашвал. Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама