Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2037080 www.bgdnes.bg

Полицаят убиец от Ловеч не е луд!

Полицаят убиец от Ловеч Иво Маринов е напълно нормален и ще отговаря пред съда за убийството на 25-годишната Ивелина Славчева. Това е заключението на петорната съдебномедицинска експертиза, която трябваше да установи дали униформеният е осъзнавал какво върши, когато е изпразнил пълнителя си в тялото на красивото момиче. Маринов твърдеше, че чува гласове на извънземни, а всевишният му заповядал да извърши престъплението.
Жестокото престъпление бе извършено в нощта на 14 срещу 15 септември миналата година пред местната дискотека "Илит". Ивелина се забавлявала там с приятели.

 На тръгване от заведението била пресрещната от полицая Иво Маринов, който и преди това я притеснявал в дискотеката.

Мъжът хлътнал по девойката, която работела в близост до дома му. Въпреки че Ивелина не отговорила на чувствата му, Маринов продължил да я тормози и следи. Във фаталната вечер полицаят убил девойката за това, че не иска да е с него, и защото я видял в компания, в която имало и други момчета. Маринов, без да се замисли, убил девойката с 5 куршума и дори се опитал да избяга от органите на реда. Наложи се лично началникът на ловешката полиция комисар Георги Иванов да му заповяда да предаде оръжието си и да се предаде.
В момента Иво Маринов лежи в Плевенския затвор, където ще бъде до началото на процеса. Преди месец поискал да бъде освободен под домашен арест, защото твърдял, че го боли главата в килията, но две инстанции му отказаха.

Реклама

Разследването за смъртта на 25-годишната Ивелина приключи и материалите вече са при наблюдаващия прокурор Димитър Димитров. До месец обвинителният акт на Иво Маринов ще бъде внесен в съда и той ще отговаря за тежкото престъпление.
"Ще бъдем частни обвинители по делото, вече сме си избрали и адвокат. Чакаме само процедурата да приключи", разказа пред "България Днес" почернената майка на девойката - Рени Славчева. Тя е категорична, че ще настоява за най-тежкото наказание - доживотна присъда, въпреки че убиецът е полицай. "Практиката показва, че полицаите, които извършват тежки престъпления, се отървават много леко. Но аз ще бъда много силна и ще се боря до последно. Не знам обаче, като го видя, как ще реагирам, дали ще се овладея... искам да го хвана за гушата и не знам...", плаче майката на красивата Ивелина.

От разследването става ясно, че полицаят и друг път е тормозил момичета, които си е харесвал. В единия от случаите подпалил входната врата на една от изгорите си. В друг случай завел девойка в ловешката местност Стратеж. Там опрял пистолет в челото на момичето, което по-късно подало жалба в полицията. След време обаче момичето се отказало от жалбата, тъй като лошото ченге я заплашвало.
Към делото за убийството на Ивелина ще бъде прикрепена и жалбата на Александър - момчето, което стана очевидец на жестокото убийство на Ивелина. Двамата се запознали във фаталната вечер. Младежът я изпратил до колата, където вече дебнел полицаят Иво Маринов. След като стрелял по Ивелина, Маринов насочил оръжието си към Сашо и натиснал спусъка. За късмет пистолетът му се оказал празен и Александър оцелял. 

Нагли обяснения

Ченгето Иво Маринов твърди в показанията си пред полицията, че извънземни и всевишният го накарали да убие Ивелина. Някой му казал отгоре, че тя трябвало да бъде ликвидирана. Чувал и гласове от отвъдното. Маринов дразнеше разследващите още по времето, когато бе в следствения арест, като се блъскаше в стените и говореше неадекватно. Дори заплашвал от ареста, че като излезе, имало "още ку*ви за убиване", разказаха служители от ловешката полиция. В крайна сметка медиците са категорични, че Маринов съзнателно се е опитвал всячески да заблуди разследващите, че е луд. Това изрично е записано в медицинската документация от психиатрите.

Кристина ДИМИТРОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама