Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2037132 www.bgdnes.bg

Близък до ГЕРБ разследва Цветанов

Близкият до ГЕРБ прокурор от Инспектората във Върховната касационна прокуратура Марио Василев наблюдава разследването срещу Цветан Цветанов по скандала с подслушванията. Това съобщи вчера сайтът ОфНюз. Информацията не бе отречена и от прокуратурата.
"Мога да потвърдя, че прокурор от инспектората наблюдава разследването, но нямам право да кажа името", обясни лаконично шефът на пресцентъра на Върховната прокуратура Николай Марков.
Според юристи участието на Марио Василев в разследването срещу Цветанов може да се тълкува като смущаващ пример за конфликт на интереси. Съпругата на обвинителя Петя Василева е областен координатор на женската организация на ГЕРБ в Плевен. Василева бе и на шесто място в листите на парламентарните избори. Тогава кандидатурата й бе одобрена лично от Цветан Цветанов, когото съпругът й в момента разследва.

Петя Василева не успя да стане депутат, но и до момента е зам.-председател на групата на общинските съветници от ГЕРБ в плевенската община. Съпругът й Марио Василев е бивш окръжен прокурор на Плевен, а от близо година е командирован в Инспектората на ВКП. Пречка пред кариерата му станаха различни сигнали за работата му. Обвинителят беше в списъка с корумпирани магистрати, който беше съставен от лидера на РЗС Яне Янев през 2009 година. Според Янев в качеството му на военен следовател Василев е прикривал убийство в Плевен, станало през 1996 година.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама