Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2038516 www.bgdnes.bg

Рибари скачат на протест

С масови протести и блокиране на пристанищата у нас заплашиха националните асоциации на рибарите. Те са готови да излязат на моментален бойкот, ако за шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) бъде назначен скандалният Марин Димитров от Хасково. "България Днес" научи от сигурни източници, че още в понеделник името му ще бъде обявено официално за директор на агенцията. Последната дума за това имат новият земеделски министър Димитър Греков и премиерът Пламен Орешарски.
Димитров е бивш полицай от 6-и отдел на прословутото 6-о управление в Държавна сигурност. Той вече е заемал поста, за който го гласят, по време на тройната коалиция. Само за 6 месеца от управлението му Европейският съюз блокира оперативните програми в сектора.
Освен това бъдещият шеф на рибарството се набърка в жесток корупционен скандал. Срещу него се водят дела за взимане на подкуп. Заедно с бившия заместник външен министър Раиф Мустафа Димитров прибира тлъста сума от бизнесмена Росен Маринов за покупка на катери за ИАРА.
Самият Димитров често споделя на маса, че е единственият човек от старата ДС, който е "ръководил" оперативно Ахмед  Доган. Другият кандидат да оглави ИАРА е Йордан Стайков, също бивш директор, отстранен под натиск от Брюксел заради тотално несправяне с програмата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама