Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2039023 www.bgdnes.bg

Лора избра морето пред олтара

Мис Тв чар ще ражда през септември

Лора избра морето пред олтара

Лукс за телевизионерката са природата и свободата


Венелина ИВАНОВА

"Само два пъти съм се успивала като водещ на сутрешния блок на Нова - "Здравей, България", призна с усмивка преди време в интервю Лора Крумова. От септември, живот и здраве, чаровницата няма да си поспива, нито ще се успива, а ще скача като тигрица при всяко нощно мъркане на първородния й син. Наследникът на Лора трябва да се появи на бял свят на 19 септември. Той е плод на дългогодишната й връзка със Сотир Марков.
"Очакван, планиран и жадуван е синът й", признават близки приятелки на телевизионерката, която обаче и дума не дава да се спомене за брачна церемония. "Бракът е формалност. Той не може да ти гарантира дълъг и щастлив съвместен живот. А и не държа да обличам бяла рокля", контрира всеки път Лора въпросите на свои колеги дали сега, когато вече носи в утробата си 6-месечен наследник, няма да направи крачка към олтара. 
"Как ще си жертва Лорка лятото с крачки към олтара, като по-приятно е за нея да направи както прави всяко лято - крачка към морето", смеят се най-добрите й приятелки.
От 2009 г. Лора Крумова прекарва летния си отпуск на брега на къмпинг "Градина". Битува в караваната на своя приятел Сотир, която е паркирана на първа линия. Комшия отляво е колегата й Милен Цветков. Любимият на Лора има сърфучилище и прекарва времето си на плажната ивица от края на пролетта до късна есен. През зимата атлетът отпрашва за Банско, където пък преподава сноуборд на мераклии да усвоят тънкостите на едната дъска.
Лора ревниво пази Сотир от публичното пространство. Нито веднъж светските репортери не са ги заснели на медиен коктейл или събитие. На публични събития Лора винаги идва сам сама. Тоест, придружена от верните си приятелки Галя Щърбева и Генка Шикерова. Преди години папараци я щракнаха с дълъг обектив в топла прегръдка със Сотир, седнали на брега на морето, вперили поглед в залеза.
"Как ще го цапам с нашата изкуствена и фалшива среда, той е истински човек и живее истински живот, защо му е да го показвам по медиите", казва Лора.
За връзката си със Сотир журналистката споделя, че е най-осъзната до момента.  За живота си с него през летните месеци на бреговете на къмпинг "Градина" пък споделя: "Природата е лукс, свободата е лукс, простият живот е лукс".
Лора всеки път отклонява и въпросите на колеги, свързани с мъжа на сърцето й: "Сотир е добре, какво друго да ви кажа. Щастлив е от развоя на нещата. Продължаваме да сме на мнение, че нашите си отношения, чувства и мисли са си само наши и няма нужда да стават достояние на света".
Всъщност Крумова винаги е била потайна относно личния си живот и никога не е търсила публичност, нито е провокирала излишен интерес към личността си, каквато мания имат повечето телевизионни журналисти. Родена е на 19 август 1979 година в София. Завършва непретенциозното 33-о СОУ "Света София" с профил английски език. Копнее да следва право, но я късат на приемния изпит. Влиза втора в класацията на изпитите в СУ във Факултета по журналистика. Веднага започва да работи като водеща в университетското радио "Алма матер". После я вземат след конкурс за  репортер в Канал 3. През 2000 година се мести на работа в Нова телевизия. Оттам я пращат на 9-месечен стаж по телевизионна журналистика и външна политика в Аризонския държавен университет в САЩ. По-късно Георги Коритаров я кани в рубриката му "Коритаров лайф", която пък по-късно я изстрелва и на стола на водещия на сутрешния блок "Здравей, България" по Нова тв. Там работи до юни 2010 г.
Години наред зрителите на медията се събуждат с нея, което й донесе и наградата на Дарик радио за "Мис Тв чар".
"Чарът е нещо, което е част от характера. По някакъв начин това е и ген", коментира тогава приза си Крумова и обеща да запази отличието на почетно място в дома си. От декември същата година Лора поема сутрешния съботно-неделен блок на Би Ти Ви.
Вероятно скромността й е плод на доброто й възпитание, дадено от семейството й. Бащата на Лора е пенсиониран военен и винаги е повтарял на Лора от ранна детска възраст, че най-стойностното богатство на един човек е достойнството.
Лора не разказва за родителите си. Преди години, преди да срещне своя Сотир, в изблик на поредното емоционално разочарование от мъж тя сподели в интервю, че търси човек до себе си като баща си. "Оправям се и се научих да се оправям сама, но искам един ден до себе си да имам човек, на когото, като му звънна и му кажа: ДСпуках гума", да ми я смени, а не да ми казва: "Обади се на баща си".  
Наскоро обаче Лора за пореден път доказа, че баща й все още е силен фактор в живота й. Между двамата има топла връзка и тя, нетипично за момиче може да говори с родителя си дори и за бременността, като разказа: "Баща ми ми обясни, че за една седмица бременните от 6-ия месец нататък наддават по 400 г. Това много ме притесни. Това означава, че за един месец се наддават по два килограма отгоре".
Крумова не крие, че не чете книги за бъдещи майки. Отскоро обаче ходи на училище за бременни и попива с интерес бебешки новини.
В типичния й стил на откровеност отговаря за бременността: "Тези жени, които казват, че са щастливи през цялото време, не мога да ги разбера, честно казано. Изпитваш странни неща, изпускаш контрола върху живота си".
Усещането, че губиш контрол върху живота си, или, по-точно казано, губиш свободата си, започва да измъчва съзнанието на бременната жена с появата на зародиша в нея, обясняват психолози. Според тях обаче тревогите отлитат в мига, в който майката зърне детето си. Жената разбира, че губи свобода, но и си дава сметка, че печели най-скъпото, още щом прегърне и целуне новороденото си. Колко месеци или години Лора ще е отдадена на сина си, ще разберем след време. 
"При всички положения телевизията е място за хора, които имат его. И аз в началото на следването си се насочих към нея, защото ми беше по-интересно. Може би съм искала да ме дават по телевизията", каза преди време Лора Крумова. Докога егото й ще издържи да не е на екран, ще стане ясно пак от там, от екрана.

 

 

 


 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама