Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2039117 www.bgdnes.bg

Путин вече официално заряза Людмила

Русият президент Владимир Путин най-сетне се разведе, за да бъде с младата си любовница.

Държавният глава и съпругата му Людмила Александровна официално съобщиха, че са се разделили, в нагласено интервю по телевизията. Двамата се появиха за първи път от доста време публично - на балетната постановка "Есмералда" в Държавния дворец в Кремъл.

В антракта бяха "причакани" от екип на тв канала "Россия-24". "Бракът ни приключи, това е общо решение", каза 60-годишният Путин на доста внимателно зададения въпрос дали все още живеят заедно. 55-годишната Людмила допълни в съвсем официален тон: "Присъединявам се към думите на Владимир Владимирович".

Реклама

Двамата подчертаха, че става дума за "цивилизован развод". Президентът тръгна да обяснява, че поради неговата свръхзаетост те почти не се виждат и вече водят свой собствен живот. А Людмила била човек, който никак не обичал публичността, която пък е задължителна за функциите на висш държавен служител.

Путин несвойствено се впусна и в откровения за децата си. Двете им щерки Мария и Катерина (родени през 1985 и 1986 г.) получили образованието си в Русия, решили да останат в страната и също били вече самостоятелни. "Ние много ги обичаме и се гордеем с тях. Аз съм благодарна на Владимир Владимирович, че ме подкрепя", казва още Людмила.

Инсценираното интервю предизвика фурор в страната и стана повод за много подигравки. Най-забавното е, че в началото журналистката започва да ги разпитва за балета, а Путин няколко пъти повтаря, че видяното било "шикарно".

Владимир и Людмила се женят през 1983 г. в тогавашния Ленинград. По това време тя е още студентка в Ленинградския университет, където учи романска филология. Людмила владее немски, испански, френски и португалски, а професионалните й интереси са в сферата на културата, изкуствата и развитието на руския език.

За раздялата на първата двойка на Русия се говори отдавна, а в последните години двамата почти не са виждани заедно. Дори на рождения й ден на 6 януари, когато Людмила навърши 55 години, Путин не беше с нея, а караше ски в Сочи с премиера Дмитрий Медведев. На тържествената великденска служба в московския храм "Христос Спасител" президентът отново не беше с жена си.

По всичко личи, че Путин най-после е избрал да заживее с известната гимнастичка и депутат от неговата партия "Единна Русия" Алина Кабаева. За връзката между Путин и 30-годишната Кабаева вървят упорити слухове още от 2008 г., когато се чу, че двамата дори са сгодени.

През февруари американският вестник "Ню Йорк пост" написа, че Кабаева вече е родила второ дете на Путин. Архивите на руските медии пазят немалко снимки от съвместни появи на Владимир и Алина. Макар и по официални поводи - връчване на награди или откриване на спортни обекти, интересът на Путин към гимнастичката е повече от видим.

Реклама
Реклама
Реклама