Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2039249 www.bgdnes.bg

Преди 23 г. СДС събра милионен митинг на Орлов мост

Точно преди 23 години, на 7 юни 1990 година в България се проведе най-големият митинг на надеждата, че промените в страната ще ни донесат по-добър живот. Организираният от СДС митинг не само беше и остана най-големият, но и отбеляза върха на надеждите на милиони българи за по-добър живот.


Никога след това толкова хора не излязоха да подкрепят политическа партия или платформа. Разочарованията продължиха да се трупат през годините ан прехода и днес хиляда души вече се смятат за сериозна подкрепа от политическите партии. Дори на изборите преди месец гласувалите в цяла България бяха колкото три такива митинга, ако се вярва на официалните данни.

Реклама

Партията, която тогава изкара милион българи на улицата, днес вече на практика я няма, тя се стопи, както се стопи и вярата на българите в политическата класа. 23 години след тази демонстрация на надеждата, премиерът обяви, че сме в най-тежкото положение като държава и общество. Нещо, което хората на Орлов мост, излезли на 7 юни 1990 година нямаше да повярват, че е възможно след толкова години демократично развитие.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PKsyYAVyzmY

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама