Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2039642 www.bgdnes.bg

Квартални апаши обрали брата на Плевнелиев

Жилището на Румен Плевнелиев, брат на президента Росен Плевнелиев, което бе обрано на 4 юни късно вечерта, се намира в непосредствена близост до баровския "Резиденшъл парк", но не и в самия затворен комплекс.


Това заявиха пред "България Днес" криминалисти от СДВР, с което историята за наглия обир в дома на президентския брат се разплете мигновено. От жилището на Румен Плевнелиев, който е компютърен специалист, крадците задигнали лаптопи, таблети и друга модерна техника. Униформените предполагат, че обирът е извършен от квартални апаши. Статистика на силовото ведомство сочи, че кражбите на територията на 6-о РПУ в София са най-много от всички останали райони в столицата. Твърде вероятно е апашите дори да не са подозирали чие жилище грабят.
Първоначално бе съобщено, че кражбата е извършена на територията на вилната зона, където живее и президентското семейство, но от ръководството на комплекса уточниха, че братът на държавния глава не разполага с имот вътре, както и че не живее там.
"Мъжът често пътува до Австрия по служебни ангажименти. В жилището не е имало никой. В него крадците са проникнали с взлом около 23 часа на 4 юни", разясниха експертите от полицията.
Преди да стане ясно, че апартаментът се намира до резиденцията, а не в нея, полицията изпадна в недоумение как е възможно обирджии да проникнат в строго охраняемия обект. "България Днес" научи, че охранителната фирма, която отговаря за сигурността в имението, действа при изключително строги мерки. В книга се записват дори имената на гостуващите. На посетителите често се снимат и ретините на очите, разкриват запознати.


Първата му жена умира

55-годишният брат на президента - Румен Плевнелиев, никога не се е показвал пред родните медии. Специалистът по компютърни технологии е усвоил знанията си в Русия, където се запознава с първата си жена. За жалост след кратко боледуване тя умира. Румен се жени втори път, този път за българка. От нея има две деца. Семейството живее дълги години в Благоевград. Именно там Румен Плевнелиев отваря автосервиз с автомивка. Не след дълго обаче си купува въпросното жилище в София, а от 5 години насам живее главно в Австрия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама