Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2039656 www.bgdnes.bg

Депутат от ДПС се отказа от имунитета си

Главният прокурор Сотир Цацаров смята, че има основание за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител в 42-то НС Петър Ангелов. Затова в понеделник - 10 юни 2013г. ще внесе в парламента искане за снемане на имунитета му.


"В момента, в който главният прокурор внесе искането си, веднага ще се откажа от депутатския си имунитет, за да не възпрепятствам работата на институциите", заяви Ангелов. "Вярвам в прокуратурата и съм "за" да се направи проверка, за да може да се изчисти името ми", каза още той.

Реклама

Петър Ангелов е собственик на фирмата за алуминиева дограма "Ворошилов" ЕООД. Депутатът разказа, че през пролетта на 2012 г. е бил задържан при акция на ГДБОП и ДАНС, след което е бил поставен под домашен арест. По-късно е освободен срещу парична гаранция от 20 хил. лв., но година и три месеца никой не го е потърсил за нищо. Подозренията му са, че всичко това е политическа поръчка, но отказа да навлезе в детайли.

Досъдебното производство по случая е образувано на 2 февруари 2012 г. от Специализираната прокуратура, съобщават от обвинението. По делото са разпитани над 40 свидетели, изготвено е заключение на компютърно - техническа експертиза, назначена е съдебно-икономическа експертиза, иззети и приложени по делото са множество веществени доказателства и документи, посочват от обвинението.

Петър Ангелов е привлечен като обвиняем на 28 март миналата година за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления и за избегнато плащане на данъчни задължения за над 4 млн лв.

С постановление на Специализираната прокуратура от 5 юни тази година наказателното производство е спряно, тъй като Ангелов е придобил имунитет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама