Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2042806 www.bgdnes.bg

Цацаров и Жан Виденов пропуснаха 55-ия юбилей на пловдивската Английска

Над 3000 бивши и настоящи възпитаници и техните учители в пловдивската Английска гимназия пяха „Заклех се" на Античния театър в града на тепетата, съобщи marica.bg. Днес е кулминацията на двуседмичните чествания по повод 55-годишнината ѝ. Главният прокурор Сотир Цацаров и бившият премиер Жан Виденов, които са търкали чиновете в елитното училище край Марица, не дойдоха на юбилея.

Събитието обаче не пропуснаха други възпитанички на гимназията лидерката на ЕНП Мария Капон и Гергана Паси, която бе придружавана от съпруга си Соломон Паси.

Реклама

ЕГ "Пловдив" е най-старата езикова гимназия в Южна България. За 55-те години история през нея са преминали над 10 000 випускници. Училището е и сред водещите по успех на матурите през последните години.

Гимназистът Сотир Цацаров бе и най-търсената и коментирана снимка в изложбата на Английската гимназия, която се откри днес в Балабановата къща, съобщи podtepeto.com . С вернисажа в Стария град официално стартираха и честванията за 55-годишнината на елитното школо. Снимката на главния прокурор е на страницата на Випуск 81 в албума от 80-те години на Езиковата.

Някои от съучениците на обвинител №1 в държавата се върнаха назад с годишника. Според тях Сотир бил изряден и в уроците, и във външния си вид. Те подчертаха, че не са го виждали от години, тъй като живеят и работят в чужбина, но следят изявите му по информационните канали.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама