Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2043347 www.bgdnes.bg

Скандален автор: Кирил и Методий са предатели, княз Борис - престъпник

За мен босненските пирамиди са тюрлюгювеч. Преди 25 000 е времето на неандерталците, за какви пирамиди говорим, това заяви проф. Николай Овчаров в студиото на Люба Кулезич по Нова тв по повод направените през месец май изказвания на Семир Османагич за откритите в Босна пирамиди.

Цялата ни държава през последните 4-5 години живее в атмосфера на агресия, биенето по гърдите кой е по-голям националист ме вбесява. Смятам, че национализмът и патриотизмът е начинът по който действаш през целия си живот без да го афишираш, обясни проф. Овчаров.

Реклама

Междувременно водещата щрихова някои от най-фрапиращите идеи заложени в книгата на другия й гост - водачът в листата на „Горда България" за Смолян Ефрем Моллов. Според него Кирил и Методий са предатели, княз Борис е извършил престъпление покръствайки българите, а помашката нация е легитимен продължител на прабългарския народ и държава, която според Моллов е империя. Според него в Родопите също има горяма пирамида като в Босна.

Когато държавата е на всички хора признакът разделение не важи, заяви Моллов в отговор на водещата, че с идеята си да превърне помаците в официален етнос е опит за ислямизация.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама