Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2044086 www.bgdnes.bg

Мацки си трошат челюстите за хубост

Девойките в Южна Корея луднаха по нови и доста болезнени разкрасителни процедури - трошене на челюсти.

Модата набира сила сред момичета с лица, ощетени от природата. За да постигнат желаната красота, те смело се подлагат на сложни хирургически операции, пишат чуждите кореспонденти в Сеул.

Реклама

По спирките на метрото и публичния транспорт в корейската столица е пълно с реклами на метода. Той променя изцяло контурите на лицето и създава добре оформена брадичка, макар и с цената на буквално изрязване на челюстта.

Отдавна в Югоизточна Азия смятат за идеал за женска хубост малкото лице с V-образна брадичка заедно с големи очи и дълго тънко носле. Но много от дамите по рождение са лишени от тази естетика, което ги кара да търсят начини за корекция. Но тези операции невинаги са толкова успешни, колкото твърдят рекламните материали.

"Това е много сложна и потенциално опасна хирургическа интервенция. Жените рядко се замислят, че се излагат на огромен риск в името на красивото лице", казва пред в. "Дейли мейл" професорът от Сеулския университет Чой Джин Янг.

С всяка изминала година лицевата корекция става все по-достъпна за жителките на Южна Корея. Но медиците посочват, че 52% от жените с променено лице после срещат нови здравословни проблеми. Те припомнят и нашумял случай с 23-годишно момиче, което се самоуби след две челюстни операции. В предсмъртното си писмо младата корейка написала, че животът й се е превърнал в ад, тъй като тя не може да дъвче добре храната и постоянно плаче заради нарушения в слъзния канал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама