Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2044496 www.bgdnes.bg

Делото "Килърите" е компот!

"Делото "Килърите" е пълен компот. В него има натамъняване на доказателства и записи как разследащите участ свидетели какво да говорят в съда. Това е причината вече месеци наред съдия Димчо Луков да не е готов с мотивите за присъдата". Това заяви рпед "България Днес" адвокат Иво Найденов, който защитава соченият за тартор на престъпна група за поръчкови убийства Килърите Петър Стоянов-Сумиста. На 20 декемвти Сумиста и аверите му Васил Костов - Кеца и Георги Вълев от група за поръчкови убийства получиха доживотни присъди без право на замяна от Шуменския окръжен съд в четвъртък. Вече 6 месеца съдията Димчо Луков не е готов с мотивите по делото и то не може да бъде прехвърлено на втора инстанция в апелативния съд във Варна.
В момента Петър Стоянов лежи в Ловешкия затвор като свижданията му са ограничени само до тесен кръг от роднини. "Вече сме пуснали три жалби да бъде махнато ограничението за посещенията му, но до момента няма отговор. Не можем да предприемем никакви стъпки докато Димчо Луков не опише мотивите, с които постанови тази присъда", категоричен е адвокат Иво Найденов. Той подчерта, че по делото има приложени специални разузнавателни средства, на които се чува как тогавашната наблюдаваща прокурорка по делото Ася Петрова и шефът на "Контратерор" Валентин Цоновски обясняват на свидетелите какво трябва да говорят в залата. "Главният порокурор Сотир Цацаров трябва веднага да изгони заместничката си Ася Петрова и да я прати обратно в цивилните редици, заради тези сериозни нарушения в разследването. Повечето от сявидетелите са компрометирани, те са криминално прочвени лица, които имат изгода да лъжат в съда", категоричен е матитият юрист.
Той разкри и че трябва да се направят някои проверки от компетентните органи по какъв начин съпругата и сина на съдия Димчо Луков се уреждат с апетитни позиции в областаните управи на Варна и Шумен. "И забележете- това става веднага след като са постановени присъдите на Петър Стоянов и останалите", алармира още адвокат Найденов.
Той очаква, че Варненският апелативен ден не само ще освободи Петър Стоянов- Сумиста от затвора, но и че ще го оправдае. "По делото няма нито едно доказателство той да е на местата, където твръдят че е бил тези криминални лица, които се водят свидетели по делото. Напротив- има алиби, самолетни билети, снимки, че той се намира на другия край на света", категоричен е адвокатът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама