Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2044892 www.bgdnes.bg

Събират граф Дракула с нашия вампир

Откритият в Созопол български вампир ще се срещне с най-известния представител на вида им - граф Дракула. Това ще стане през есента на тази година. Има голяма вероятност визитата след това да бъде върната и граф Дракула да се озове и у нас за радост на всичките му почитатели.

"Вампирът от Созопол е предаден на кмета и той може да го носи където иска. Созопол е установил с град Сигишоара договор за дружба и взаимопомощ. Да, има вероятност да си разменят вампирите, нашият да отиде при тях. Те също имат и техният може да дойде да гостува тук", съобщи пред вестника шефът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Реклама

 

Предвижда се през есента вампирът ни да гостува в Сигишоара, града, който е считан за родно място на граф Дракула. Това ще стане, след като Созопол и Сигишоара подпишат официално договор за побратимяване и културен и туристически обмен.

700-годишният български скелет бе върнат в Созопол в петък миналата седмица. Той бе открит при разкопки миналото лято и бе занесен в Националния исторически музей по-късно. Със специален транспорт преди три дни той се върна отново в морския град. Шофьорът бил инструктиран да кара внимателно и да не вдига повече от 70-80 км по магистралата, за да не повреди експоната. Вампирските останки и железният предмет, с който мъжът е бил прободен в сърцето, се намират в специална витрина в Археологическия музей в Созопол. Цяло лято атракцията ще привлича туристи срещу такса вход от 4 лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама