Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2045444 www.bgdnes.bg

Пернишки лекар на инвалидна количка прегледжа дете, свети си със запалка

"Дано никой не се разболява през почивните дни, в противен случай може да изживее същите мъчителни моменти, както ние ги изживяхме. В събота преди обяд 4-годишният ни син ми се оплака, че го боли дясното ухо и ние решихме да го заведем до неотложния кабинет непосредствено преди болницата.

Там след като записаха, че детето е прегледано ни изпратиха в "Бърза помощ", а пък оттам съответно ни препратиха към специалист в отделението УШИ-НОС-ГЪРЛО."

Реклама

Това разказва Ивета Георгиева от Перник пред регионалния сайт zapernik.com. 

"Подчертавам в отделението уши-нос-гърло, а не в детско отделение. Качихме се в отделението, а през това време детето ми не спря да плаче и да повтаря, че не издържа да го боли толкова много.

Изчакахме лекаря д-р ДИМИТРОВ, който беше дежурен. Когато се появи той беше на инвалидна количка с кървящ крак и при този му вид детето ни се уплаши, а на своя страна той започна да ни гони и да казва, че няма да прегледа детето, защото е за детско отделение", обяснява майката.

"След лек спор отидохме и в детско, а там лекаря, на когото казахме, че детето го боли ухо. Дори не си направи труда да го погледне. Видя му само гърлото и на всичкото отгоре си светеше със запалка, а накрая за леко зачервеното му гърло му изписа антибиотик (за всеки случай). На тръгване от болницата занесохме в спешно обратно бланката, която ни дадоха оттам, а сестрата, която ни записа ме попита: "Доволни ли сте?",  аз казах: "Не",а тя ми отвърна: "Вие пък все за нещо сте недоволни", споделя още Ивета.

Е, КАЖЕТЕ НОРМАЛНО ЛИ Е ДА СМЕ ДОВОЛНИ ОТ ТАКОВА ОБСЛУЖВАНЕ, ОТ ОНЕЗИ, НА КОЙТО ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА С ВЗЕТИТЕ ОТ НАС ПАРИ. НОРМАЛНО ЛИ Е ДОКТОР ДА ТЕ ГОНИ СЯКАШ СИ ОТИШЪЛ В ДОМА МУ, НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ПРЕГЛЕДАТ ДЕТЕТО ТИ СЪС ЗАПАЛКА....? НОРМАЛНО ЛИ Е ДА ТЪРПИМ ВСИЧКО ТОВА. ВСЕКИ БОЖИ МЕСЕЦ ДЪРЖАВАТА МИ УДЪРЖА 26 ЛЕВА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА И ВЕДНЪЖ ИЛИ ДВА ПЪТИ ГОДИШНО ДА НЕ МОЖЕШ ДА ПОЛУЧИШ АДЕКВАТНО ОБСЛУЖВАНЕ... А СТАВА ВЪПРОС ЗА ДЕТЕ. АЗ НЕ ИСКАМ МОЕТО ДЕТЕ ДА ИЗРАСНЕ В ТАКАВА ДЪРЖАВА, пита майката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама